Noord Korea bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Noord Korea is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Noord Korea zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Noord Korea, kun je zien waar je het best in Noord Korea naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Noord Korea als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Pyongyang

In Pyongyang hebben veel van de bezienswaardigheden een politiek karakter. Het zijn vaak monumenten gewijd aan de leiders of aan gebeurtenissen uit de recente geschiedenis. Door de hele stad vind je propagandaposters van de voormalige en huidige leider en van Stalin en Lenin. De Triomphboog is net iets groter dan de Arc de Triomph in Parijs, maar is wel naar dat ontwerp gemodelleerd. Het hoogste, nog niet voltooide, gebouw van de stad is Ryugyong Hotel. In 1992 is de bouw van het piramide-vormige hotel gestopt en het ziet er niet naar uit dat het nog afgebouwd gaat worden. De ruwbouw staat er, maar alle ramen, deuren en inrichting ontbreken.

Goguryo graven

In de plaatsen Pyongyang en Namp’o, onderdeel van het voormalige Goguryo rijk zijn 63 individuele graftomben te vinden. Een aantal van deze tomben hebben muurschilderingen, dit is nog al bijzonder aangezien er meer dan 10.000 Goguryo graven over de wereld zijn, waarvan nog geen honderd beschilderd.

Kaesong

Kaesong is de voormalige hoofdstad van Noord-Korea. Hier kun je onder andere een koninklijke tombe en Panmujom, de grens met Zuid-Korea, bezoeken.

Myohyang

In deze stad vind je de Myonhyang san (Mysterieuze Berg), de berg heeft deze naam te danken aan mystieke geuren en vormen die in het gebied zijn gevonden. Rondom en op de berg zijn verschillende hikeroutes. Daarbij vind je in deze stad een oud tempelcomplex, Pohyonsa, een boeddhistische tempel en het Friendship Center, bekend als een van de grootste schatkamers ter wereld.

Lees meer in Columbus editie 9

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Noord Korea voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Noord Korea