Noord Korea Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Treinrit Noord- en Zuid-Korea

Gepubliceerd: 18 mei 2007
0

Een met bloemen versierde trein die de grens overgaat. Dat gebeurde in het strengbewaakte grensgebied tussen het stalinistische Noord- en kapitalistische Zuid-Korea. Voor het eerst sinds de Korea Oorlog (1950-1953) reden twee treinen in de gedemilitariseerde zone - de strengst bewaakte grens ter wereld - de grens over.

Aan de westkant ging een trein richting het noorden en aan de oostkant ging een trein richting het zuiden. De treinrit wordt gezien als een stap in de richting van verzoening aangezien Noord- en Zuid-Korea nooit een vredesakkoord hebben getekend. Voorlopig gaat het om een eenmalige rit, maar Zuid-Korea hoopt dat het spoor volledig wordt hersteld en dat er een aansluiting komt op de Russische Trans-Siberië Express.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Noord Korea artikelen
Reisnieuws
Dit moet je dus ECHT niet doen in Azië

10 aug 2016, Ga jij deze zomer op reis naar Azië? Dan zal het je opvallen dat de cultuurverschillen soms zo groot zijn dat je er met een vriendelijke lach en een verontschuldiging niet zomaar vanaf komt. Een beetje voorbereiding is het halve werk. Columbus Tr...

0
Video
Video: Oud en Nieuw over de wereld

31 dec 2015, Vuurwerk is onlosmakelijk verbonden met de jaarwisseling. Dat de overgang naar het nieuwe jaar niet alleen in eigen land groots wordt gevierd bewijst het volgende filmpje waarin vuurwerkshows in steden over de hele wereld op een rijtje worden geze...

0
Blog
Blog van de week: Noord-Korea binnensluipen

18 sep 2015, Elke week kiest Columbus Travel de blog van de week uit de blogberichten van onze community. Deze week vertelt Reisreporter aalco welke bizarre procedure hij moest doorlopen om Noord-Korea binnen te komen.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.