Pokhara

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Drukte boven Pokhara!

Pokhara,
Nepal


Als je ooit in Pokhara bent en je hebt de tijd om te gaan paragliden.. zeker doen! In een tandemsprong met een ervaren ‘piloot’ hoef je zelf niets te doen en kan je vooral genieten van de ervaring van het vliegen door de lucht en uiteraard ook van het uitzicht. Maar denk nou niet dat je de enige bent… Vooral met een dag met goede thermiek is het een gaan en komen van paragliders.. Onze piloot vertelde ons ook dat er bepaalde ‘verkeersregels’ gelden in de lucht:
Iedereen is altijd verplicht om uit te wijken als dat nodig is om een botsing te vermijden, iemand die van rechts komt gaat voor en altijd rechts inhalen. Beetje zoals in het verkeer eigenlijk.. Onze piloot voegde er ook nog twee aan toe; niet neerstorten en niet tegen de berg aan vliegen.. ja, ja, dat leek mij eigenlijk vrij logisch…
De foto is trouwens genomen vanuit de lucht tijdens mijn eigen paraglide-jump. Op de foto is het Phewa meer te zien en links Pokhara. Het kale stuk gras in het midden is de landingsplek voor de paragliders.