Nepal bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Nepal is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Nepal zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Nepal, kun je zien waar je het best in Nepal naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Nepal als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Himalaya

Acht van deze veertien toppen tellende bergketen liggen in Nepal. Ook de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest, ligt in Nepal. Dit gebergte is natuurlijk ideaal om te bergklimmen, ook de reden dat veel mensen hierheen gaan. Verstandig is om je op grote hoogte te laten begeleiden door Nepalese gidsen of sherpa’s (oorspronkelijke bergbewoners).

Bhote Koshi

Op ongeveer 3 uur rijden vanaf Kathmundu vind je Bhote Kosi, één van de populairste rivieren om te raften. In twee dagen kun je een tocht maken over het lager en hoger gelegen deel van de steilste raftrivier van Nepal. De snelheden variëren van klasse 4 tot 6. Dit houdt in dat de rivier wild is en dus vrij moeilijk om te raften, maar wel een uitdaging!

Chitwan National Park

Het oudste nationale park van Nepal, Chitwan NP, beschikt over een vrijwel ongerept gebied. Je kunt te voet door het park of met een auto.

Swayambhunath

De Swayambhunath of op z'n Engels Monkey Temple, is één van de heilige plekken gevestigd op een heuvel vlakbij Kathmandu. Vanaf de heuvel heb je uitzicht over de hoofdstad.

Lumbini

Gautama Boeddha, de stichter van het Boeddhisme is geboren in Lumbini, een plaats in het zuiden van Nepal. Hiermee is het de belangrijkste historische plaats van Nepal en één van de vier belangrijkste pelgrimplaatsen gerelateerd aan het leven van Boeddha.

Phewa Tal

Phewa Tal is het tweede grootste meer van Nepal en ligt vlakbij Pokhara en heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen. Op het meer staat een eilandtempel die is toegewijd aan godin Barahi, het meer heeft kraakhelder water en het eiland beschikt over een beschermd bosgebied.

Goisankund meren

Een belangrijk bedevaartsoord zijn de Goisankund meren. In het midden van het meer staat een witte rots, dat wordt gezien als een overblijfsel van de tempel van god Shiva. Jaarlijks komen er tussen half juli en half augustus duizenden mensen op af om tijdens volle maan in het water van het mer te baden ter ere van god Shiva.

Royal Bardiya National Park

Het Royal Bardiya NP biedt een leefomgeving voor bedreigde dieren zoals de neushoorn, olifant, tijger, zwarte bo en krokodillen. Meer dan 30 verschillende zoogdieren en meer dan 200 soorten vogels en vele slangen, hagedissen en vissen leven er.

Sagarmatha National Park

Sagarmatha NP is een bijzonder gebied met gebergtes, gletsjers en diepe dalen, gedomineerd door de Mount Everest. Er leven een aantal zeldzame soorten, zoals de sneeuwluipaard. De aanwezigheid van de Sherpa's (Tibetaans volk), met hun unieke cultuur voegt wat extra's toe en er zijn ook kloosters van hen te vinden in het nationaal park.

Langtang

Krijg een voorproefje van Nepaleense trekking door Langtang. Het landschap varieert van steile hellingen van bamboe en uitgestrekte weilanden. Wandel naar de heilige meren van Gosainkund, door naar de traditionele dorpen van Tamang.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Nepal voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Nepal