Nepal Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Iceman halfnaakt op de Everest

Gepubliceerd: 29 mrt 2007
0

Half naakt en bij dertig graden onder nul de Mount Everest beklimmen. Zonder extra zuurstof, gehuld in een korte broek, muts, hand- en bergschoenen. Een april start dit nieuwe avontuur van Wim Hof uit Amsterdam, houder van negen ‘kourecords’. “Als je iedere dag een koude douche neemt, leef je zomaar een paar jaar langer”, aldus het droge commentaar van de beroepsavonturier.

Als hij de 7060 meter haalt krijgt Hof, ook wel ‘The Iceman’ genoemd, een vermelding in het Guinness Book of Records. Hij wil daarna nog doorklimmen om dat record meteen te breken. Met hem gaan vier Amerikanen en zes sherpa’s mee de berg op. De klim wordt onderverdeeld in etappes, ieder deel wordt een aantal keer afgelegd om aan het hoogteverschil te wennen. Elke etappe wordt één keer half naakt gelopen.


De top van deze hoogste berg ter wereld ligt op 8848 meter. Vanaf achtduizend meter bevat de lucht nog maar dertig procent van de hoeveelheid zuurstof op zeeniveau. Dit kan ernstige bijverschijnselen veroorzaken, zoals acute hoogteziekte, gezichtsverlies, bevriezing, onderkoeling, haperende ademhaling, hartaanvallen en hallucinaties. Het gebied rond de top wordt dan ook niet voor niets de ‘death zone’ genoemd.

Bron: Het Parool

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Nepal artikelen
Reisnieuws
Danger: de 10 gevaarlijkste plekken op aarde

23 aug 2016, Laat je niet verleiden door de schoonheid van sommige bestemmingen! Schoonheid en levensgevaar gaan op sommige plekken hand in hand. Zoals op deze verraderlijke terreinen.

0
Reisnieuws
Dit moet je dus ECHT niet doen in Azië

10 aug 2016, Ga jij deze zomer op reis naar Azië? Dan zal het je opvallen dat de cultuurverschillen soms zo groot zijn dat je er met een vriendelijke lach en een verontschuldiging niet zomaar vanaf komt. Een beetje voorbereiding is het halve werk. Columbus Tr...

0
Reportage
5 goedkope vakantielanden die onterecht worden overgeslagen

11 mei 2016, De stempel 'onveilig' is door een reisbestemming al snel verdiend. Toch is dat niet altijd terecht. Er zijn talloze landen te vinden waar veel mensen nu wegblijven, maar waar de avontuurlijke reiziger goedkoop de reis van zijn leven kan maken. Onz...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.