Vergaderen op de Mount Everest image
Nadine

Vergaderen op de Mount Everest

Het kabinet van Nepal heeft op een bijzondere manier aandacht gevraagd voor de gevolgen van klimaatverandering in het land. De ministers namen het concept ‘topoverleg’ letterlijk en spraken op vijf kilometer hoogte af.

Met zuurstofmaskers op en warme kleding aan gingen de 21 Nepalese ministers vandaag per helikopter naar het overleg. Op 5200 meter stond bij het basiskamp van de Mount Everest een vergadertafel.

Klimaatveranderingen

De regering wil aandacht vragen voor de gevolgen van klimaatverandering in Nepal, met name op Mount Everest. De temperatuur op de hoogste berg ter wereld (8848 meter) stijgt relatief sneller dan in de rest van Zuidoost-Azië. Daardoor smelten veel gletsjers en valt er minder sneeuw.

Media-aandacht

Met de vergadering hoopt Nepal net zoveel media-aandacht te krijgen als de Malediven. De ministers van deze eilandengroep, die door de stijgende zeespiegel dreigt te verdwijnen, vergaderden eerder dit jaar ín de Indische Oceaan.

Klimaattop

Maandag 7 december begint in Kopenhagen de klimaattop. Daarbij zullen meer dan 85 staatshoofden en regeringsleiders samen besluiten wat er moet gebeuren om klimaatverandering tegen te gaan.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.