Annapurna

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Annapurna image

Annapurna

Annapurna
Nepal
Bengel

Fantastische Himalaya

Zo luitjes, daar zijn we weer.

We zouden naar Chitwan National Park gaan. En daar zijn we ook gekomen! Met de luxe Green-line bus. Alleen de videocamera is op eigen houtje in de bus naar Pokhara gegaan.(laten liggen tijdens de overstap) Gelukkig zijn de Nepali fantastische mensen, wat dan weer betekent dat onze camera binnen 24 uur werd afgeleverd in Chitwan. Hulde.
De rit naar Chitwan is prachtig, door de hoge bergen en langs een mooie raft rivier. De weg is echter gevaarlijk en we zien meerdere bussen en vrachtauto's op de kant of in de diepte naast de weg! Chitwan is uiteindelijk zo vlak als Nederland. In Sauraha in het Park werden we erg warm onthaald. De streek heeft de toeristen echt weer nodig nadat het een paar jaar geleden door de vele bomaanslagen door Maoisten toeristisch leeg liep. Aan de accomodaties te zien is het resevegeld ook al op. Grote vochtvlekken en afgebaderde verf en al het hout is verrot. Maar ja, 's nacht heb je de ogen toch dicht, tenzij je elk half uur op de pot zit door wat verkeerds te eten onderweg hier naar toe(Bengel).
De eerste avond hebben we al meteen een wandeling door een oud Tharu dorp. Hier heeft de tijd de afgelopen 200 jaar stilgestaan! Gaaf om te zien en later lopen we langs de rivier door het muisstille landschap. aansluitend diner. Alles is hier inclusief. Alle maaltijden en dagelijkse excursies dus. (goedmakertje van lokale agent in Kathmandu).
Volgende ochtend (30-10) beginnen we met een jungle walk. Loperamide stopt wonderlijk de race van Bengel. De niet ongevaarlijke wandeling gaat door een gebied met giftige slangen, neushoorns en zelfs tijgers. Altijd blijven lachen! Na een tocht van 3 uur hebben we echter alleen maar herten, antilopes en heeeeel veel bloedzuigers van heel dicht bij gezien. Gelukkig waren we goed ingepakt en hebben we al ons bloed nog... Na de lunch een tocht per olifant door de jungle en vanaf de rug van zo'n kolos zien we wel meer wild. Nu zien we de neushoorns en pythons van heel dicht bij en dat worden natuurlijk mooie foto's.
Op 31-10 beginnen we de dag weer met een bijna zelfde rit op een olifant om nu aansluitend het olifant baden te zien in de rivier. Het duurt heel even maar dan is Alies er klaar voor en springt op de rug van een van de olifanten en krijgt een olifanten douche in de rivier! Erg gaaf!!! Na de 'middagpauze' worden we in een uitgeholde boomstam een stuk over de rivier gepuntert en zien de meest mooie vogels en krokodillen. We stappen uit bij een olifant opleidings/trainingcentrum en krijgen hier een rondleiding langs de moeders met jongkies. Wederom erg leuk. De dans door de Tharu's net voor het eten 's avond mochten ze van ons ook wel overslaan...
1-11: transfer per green-line bus naar Pokhara. Lekker relaxt genieten van het alsmaar indrukwekkender wordende uitzicht op het Annapurnagebergte. Later in de middag in ons hele goede Trek-O-Tel een briefing over de korte trek die we morgen en overmorgen maken naar Sarangkot.
Deze ochtend van de 2e vertrekken we om 10 uur en lopen in 3 1/2 uur naar boven, naar 1600 meter. Helaas voor ons is het bloedheet en lopen we het grootste gedeelte in de zon. Tevens is het alleen maar trap op en dat zo'n 3500 tot 4000 treden!! En wij maar denken dat we goed in conditie zijn.... (nu wel natuurlijk). Als we aankomen in de Mountain View Lodge zijn we eerst aan wat rust toe. Ook de geweldige uitzichten zijn erg opbeurend. Wat een View!!
Tegen zonsondergang hebben we echt prachtige plaatjes geschoten en later, na diner, een wat moeilijke nacht onder echt gore dekens en een knagende muis(?) onder het bed. We hebben de muis ook nooit gezien.
Vanmorgen vroeg op om om 6.10 uur de zonsopkomst te zien en wederom fantastisch!! Na het ontbijt in nog geen 2 uur terug in Pokhara, na een prachtige ervaring in de Annapurna's van de Himalaya!
Vanaf morgen zijn we al weer op de terugreis: Kathmandu, Delhi, Dubai en Dusseldorf.
Alleen in Delhi hebben we nog een volle dag.

Groeten van ons en natuurlijk (beetje laat) nog bedankt voor alle leuke reacties, ook voor mijn verjaardag!