Myanmar

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Fietsen in Bago.

Myanmar


Als je in Birma bent, mag Bago niet ontbreken in het programma. Het ligt op 80 kilometer afstand van de hoofdstad Yangon en is per trein gemakkelijk bereikbaar in twee uur tijd.
Een must-see is hier het reusachtige boeddhabeeld Shwe tha Lyaung. Dit beeld is 55 meter lang en dateert uit het jaar 994. Het ligt in een enorme hal.
Bij ons bezoek aan Bago reden we echter voorbij aan een prachtig, bijna nieuw, nóg langer boeddhabeeld, met de welluidende naam Naung Daw Gyi Mya Tha Lyaung. De lengte bedraagt 60 meter. Dit beeld ligt gewoon "buiten" en is zodoende heel goed van alle kanten te fotograferen omdat je hier geen last hebt van pilaren e.d.
Na ons eerste bezoek aan Bago kwamen we, na een bezoek aan Kyaik Thyio, weer terug in Bago. Vanuit ons hotel (Bago Star hotel) zijn we per fiets teruggegaan naar de Mya Tha Lyaung. Er was niemand te bekennen. Geweldig om hier rond te lopen. In de buurt bezochten we ook de schitterende Mahazedi-pagode uit het jaar 1560. Via een steile trap ben ik naar boven gelopen en had daar een grandioos uitzicht over de gehele omgeving. In de verte zag ik de 60 meter lange Mya Tha Lyaung liggen. Een bijzonder mooi gezicht om dit enorme beeld uit te zien steken boven de omringende palmbomen.
Dames mogen deze trap helaas niet beklimmen en mogen alleen aan de voet rond de stoepa heen lopen.

Bago leent zich uitstekend om te verkennen per fiets en de vriendelijke bevolking wijst je overal de weg!!