Bagan foto's & tips

Palmsuiker

Palmsuiker (gemaakt in Bagan)
Door: pkoelewijn
Langs de weg van Bagan naar Mount Popa vind je veel kleine familiebedrijfjes die palmsuiker en palmwijn maken uit de suikersiroop die ze van palmen tappen. Het procédé is tamelijk simpel: op een houtskoolvuur wordt de suikersiroop ingekookt en van de resterende suikermassa worden balletjes gedraaid. De palmwijn ontstaat vanzelf als je de afgetapte suikeroplossing een paar uur laat staan. Daarna wordt het in flessen gegoten. Staat de oplossing te lang dan krijg je azijn.

Info over deze foto met tip

  • Reisreporter pkoelewijn
  • Aantal keer bekeken 218
  • Geplaatst op 30 jul 2009
  • Land Birma
  • Stad/Regio Bagan
  • Categorie Overig
  • Camera RICOH : Caplio R2
  • Belichtingstijd 1/32
  • Diafragma f/3.3
  • Brandpuntsafstand 4.6mm
  • ISO 400
  • Flits Ja
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Bagan inspiratie

Old Bagan. Wat is het mooi. Ooit stonder er meer dan 4000 tempels en na o.a een aardbeving in 1975 is de helft nog over. Grote en kleine. Gerestaureerde en v...

>>

Het is wel een hele toer om een plaatsje te bemachtigen op één van de tempels om de zonsondergang te fotograferen. Waar kwamen ineens al die toeristen vand...

>>

Deze dame zat met haar ogen dicht en een dikke cheroot (Birmese sigaret) in haar hand in de Shwezigon pagode. Volgens mij zat ze te wachten op toeristen want...

>>

10 reacties bij foto met tip "Palmsuiker"

ingrover

Door: ingrover • Geplaatst op

erg leuek reisfoto!

indi

Door: indi • Geplaatst op

Goede info en compositie, je wordt de foto doorgetrokken!

konne000

Door: konne000 • Geplaatst op

Prachtige, sfeervolle foto, Nel!! 5*

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Leuk om te zien. Heb het spul wel eens gedronken en dat smaakte al aardig naar azijn!!

Leeu

Door: Leeu • Geplaatst op

mooie foto met goede info

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.