Bagan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bagan image

Bagan

Bagan
Myanmar
Aran2005

De beroemde tempels van Bagan

's Ochtends vroeg met het vliegtuig aangekomen inn Bagan, een stad met een enorm tempelcomplex
Meteen een guesthouse gezocht en de hele dag een paard en wagen (met chauffeur) gehuurd. heel apart. De chauffeur weet overal de weg en vertelt het een en ander over de tempels.
Vele tempels bezocht. Bij sommige kan je naar binnen. Neem een zaklantaarn mee want soms heb je donkere nauwe gangetjes en dan komt ie goed van pas. Andere tempels kun je beklimmen. In de meeste gevallen is dat zeer goed te doen en niet al te eng, ook niet als je hoogtevrees hebt. Helaas zijn er tijdens een zware aardbeving in 1975 veel tempels beschadigd.
Ze zijn wel gerestaureerd, maar het is soms wel goed te zien. Zorg dat je voor zonsondergang een goede plek hebt op 1 van de tempels en je ziet een onvergetelijke zonsondergang.
De tweede dag in Bagan op eigen gelegenheid met een gehuurde fiets het complex bezocht. Ik ben er totaal 2 dagen geweest, maar je zou er net zo goed 3 of 4 dagen kunnen verblijven en dan heb je nog alles niet gezien...............als je dan al niet tempelmoe bent. De markt in Bagan (Nyaung U) is een aanrader.