Bagan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bagan image

Bagan

Bagan
Myanmar
Renie

Myanmar 6 Bagan

We zitten in een prachtig hotel aan de rivier en hebben mooi uitzicht. Ook hier zijn we bijna de enige gasten en kun je zien dat de verpaupering zich heeft ingezet. We zien 2 keer een slang en we houden de deuren maar goed dicht.
De tempels zijn echt prachtig. Een aantal ervan hebben we al gezien, maar het blijft toch verbazingwekkend. Myo komt uit deze omgeving en heeft ook een aantal nieuwe stupa’s voor ons op het programma staan. Zo komen we in een ondergronds gangenstelsel, waar complete families leven, worden hekken voor ons geopend van gebedsruimten en krijgen we een kijkje bij muurschilderingen waar menig museum jaloers op zou zijn. Een verrassende tocht, die we besluiten met een duikje in het zwembad.
Bij de ene tempel staat niemand, bij de volgende komen er drommen verkopers op ons af en bij weer een volgende zijn wij een toeristische attractie. Vanwege volle maan komen de mensen uit de nabijgelegen dorpen ook naar de tempel. Ze staren ons aan alsof we een wereldwonder zijn. Als ik vraag of ik een foto van ze mag maken gaan ze in de houding staan en verzoeken of ik er nog veel meer wil maken. Ze vinden het heel spannend om het resultaat te bekijken. Ik laat onze gids vertalen dat ik ze wel opstuur, maar dat is teveel van het goede voor ze. Hier begrijpen ze niets van, want ze wonen toch heel ver weg!