Birma Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Foto-expositie Birma

Gepubliceerd: 05 okt 2008
1

In Amsterdam exposeren en veilen topfotografen hun werk, gemaakt in Birma, ten behoeve van het Birma Fonds.

Topfotografen op tentoonstelling
De Nederlandse hulp- en ontwikkelingsorganisatie Birma Fonds organiseert
in Amsterdam van 13 tot en met 19 oktober een expositie rondom in Birma
gemaakt werk.
Veertien topfotografen uit binnen- en buitenland doneerden werk aan het Birma Fonds. Onder hen Jan Banning ( winnaar van de Zilveren Camera) en John Stanmeyer (World Press Photo-winnaar). Een van de topstukken is een indrukwekkende print van het portret dat Jan Bogaerts maakte voor de omslag van het boek 'De Onzichtbaren', geschreven door Karel Glastra van Loon. Ook Ilse Schrama, die voor Columbus naar Birma afreisde heeft een foto ter beschikking gesteld.
De 23 foto’s vormen een bijzondere collectie die een onthullend beeld geeft van een van de meest problematische landen in Zuidoost Azië.
"De expositie heeft geen politiek karakter," aldus voorzitter Hans Hulst. "Het doel is om via een cultureel evenement mensen in aanraking te brengen met Birma, een land waar velen maar weinig van weten. We hopen dat de afsluitende veiling ons helpt om een schoolproject te financieren in Karen Staat, een etnische provincie in Birma. Vijftig jaar conflict heeft hier
het onderwijssysteem weggevaagd. Met ons project hopen we de jeugd weer perspectief te kunnen bieden."

De situatie in Birma
Het afgelopen jaar is Birma, een gesloten militaire dictatuur, veelvuldig in het nieuws geweest. Na de met geweld neergeslagen monnikenopstand van september 2007 volgde in mei 2008 de desastreuze cycloon Nargis, die aan zeker 150.000 mensen het leven kostte. Het Birma Fonds was een van de weinige buitenlandse organisaties die ter plaatse hulp wist te verlenen zonder zich verder met de zaak te bemoeien.

Kijk voor meer informatie op www.birmainbeeld.nl of www.birmafonds.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Birma artikelen
Foto-album
De mooiste tempels ter wereld; welke heb jij al bezocht?

13 sep 2016, Tempels, ze zijn er in alle soorten en maten. Van ingetogen gebouwen met neutrale kleuren tot kleurrijke complexen met enorm veel versiering. Dit vinden wij de mooiste tempels ter wereld. Welke heb jij al gezien?

0
Video
Wat een sprookje: Dronebeelden van Myanmar

31 jul 2016, Wat een magische bestemming, Myanmar. De tempels van Bagan reiken zover als de horizon. Kijk zelf maar hoe adembenemend deze omgeving is!

0
Reisnieuws
Wauw! 10 hemelse stranden

05 apr 2016, Felblauwe, bijna doorzichtige zeeën waarin je de vissen alle kanten op ziet schieten. Schone bountystranden met hagelwit zand en palmbomen op de achtergrond. Dit zijn tien heerlijke, paradijselijke stranden op aarde.

3

Reacties van bezoekers Reageer

renie

Door: renie • Geplaatst op

Ik ben de afgelopen zomer voor de 2e maal in Birma op vakantie geweest. Een prachtig land met fantastische mensen! Is het ook mogelijk om voor de tentoonstelling iets te doen met foto's van amateurs? Inmiddels staan er ook hele mooie foto's bij de reisreporters, waaruit een selectie gemaakt zou kunnen worden.
Renie Lindenkamp

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.