Maleisië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Maleisië: geschikt voor alle leeftijden!

Maleisië


Maleisië wordt vaak het Azië voor beginners genoemd: door haar moderne infrastructuur en bijbehorend reiscomfort is het de ideale bestemming voor een eerste Azië-reis. Die first time-bezoekers kunnen zelfs erg jong zijn: Maleisië is evengoed een ideale gezinsbestemming. Met dank aan de uitstekende hotels met kinderfaciliteiten maar ook door de vele topattracties voor het hele gezin.

Het kind is een VIP
Een tropische vakantie met een gezonde dosis avontuur - dat is wat gezinnen in Maleisië kunnen verwachten. Maar dan wel met alle faciliteiten die kinderen nodig hebben. Vooral de grotere resorts en hotels bieden veel verblijfsgemak: zoals speciale kinderzwembaden, speeltuinen en vaak een kinderen club, waar de kinderen worden vermaakt en leeftijdsgenoten ontmoeten. Anderzijds zijn ook de Maleisische stranden vrijwel zonder uitzondering zeer geschikt voor families: de zee is doorgaans rustig en de stranden lopen licht hellend af in zee. Veilig strandplezier gegarandeerd.

Er bestaat wel het gevaar dat je kroost enigszins verwend van de vakantie terugkeert: kinderen zijn VIP’s in Maleisië. Niet alleen in de hotels maar overal worden ze vorstelijk ontvangen. Maleisiërs zijn namelijk gek op kinderen. De kinderen zijn dus overal welkom en in elk restaurant is wel een kinderstoel aanwezig.

Zo’n verre reis maak je natuurlijk niet om alleen aan het strand of hotelzwembad te liggen. En daar ligt het grote pluspunt van Maleisië. Zowel op het vasteland als op Maleisisch Borneo kun je binnen relatief kleine afstanden heel veel dingen zien en beleven. Veel van die attracties zijn zeer geschikt voor kinderen. En welk kind wil nu niet met pappa en mamma op zoek naar apen, tropische vissen, krokodillen en olifanten?
Welke leeftijd, welke bestemming?
Wanneer je met de kinderen naar Maleisië gaat is het wel belangrijk te weten welke bestemming voor welke leeftijd nou het meest geschikt is:
• 0 t/m 6 jaar: Langkawi.
Kindvriendelijke familiehotels, rustige zee, ondiepe baaien, attractieparken, winkelcentra en veel actieve mogelijkheden. Het eiland Langkawi is de ideale gezinsbestemming vooral voor de jongste kinderen.
• 6 t/m 12 jaar: Maleisische vasteland.
Met prima wegen en vele attracties is het Maleisische vasteland een uitstekende plek om je (iets oudere) kinderen kennis te laten maken met het fenomeen rondreis. Van het oerwoud Taman Negara tot de wolkenkrabbers van Kuala Lumpur en vervolgens op een bounty-eilandje.
• 12 jaar en ouder: Sabah, Borneo.
Voor iets oudere kinderen is dit epicentrum van het avontuur een droombestemming. Korte reisafstanden maar ongelooflijk veel te doen. Canopy walks, snorkelen op droomeilandjes, rafting en natuurlijk op bezoek bij Mister Orangoetan!

Kortom: jong en oud zullen zich prima vermaken in Maleisië!