Kuala Lumpur

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Moskee en Perdana Putra, Putrajaya

Kuala Lumpur,
Maleisië


Gisteren bracht Premier Rutte een bezoek aan Maleisië, De achtergrond bij de journaalbeelden van zijn bezoek waren dezelfde gebouwen als op deze foto, Welke ik vorig jaar ook beide heb bezocht.
Het roze gebouw is de Moskee van Putrajaya, een prachtig gebouw waar je ook als niet moslim binnen kunt kijken. Het gebouw daarachter met de groene koepels is de Perdana Putra, het paleis en kantoor van de premier van Maleisie, hier heb ik me met name vergaapt aan alle cadeaus die de premier ontvangen heeft tijdens staatsbezoeken vanuit de hele wereld. Helaas was binnen fotograferen streng verboden, want er stonden nogal wat wanstaltige kitschwerken tussen.

Putrajaya:
In 1995 besloot Maleisië het administratieve centrum van het land uit Kuala Lumpur weg te halen en voor dat doel een nieuwe stad te bouwen aan de buitenrand van de Hoofdstad. Putrajaya is een ruim opgezette plaats waar de ministeries gevestigd zijn. Ook is het de woonplaats van zo'n 70.000 ambtenaren.
Hoewel de stad strak en ruimtelijk is opgezet en er mooie architectuur is neergezet is het een weinig levendig gebied. overdag zie je vrijwel niemand op straat. Desondanks was het interessant om er een kijkje te nemen.