Kuala Lumpur

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Thaipusam Batu Caves

Kuala Lumpur,
Maleisië


Ieder jaar vereert de Hindoe gemeenschap van Maleisië, Lord Murugan met zijn bliksemspeer tijdens het Thaipusam festival. Vele duizenden toegewijden maken materiële, of lichamelijke offers aan hun heilige.
Mannen dragen vaak een "kavadi"een metalen constructie met pinnen die het lichaam binnendringen, en worden vaak pinnen of andere voorwerpen door wangen gepierced. Om deze vorm van zelfmutilatie aan te kunnen brengen de pelgrims zichzelf eerst in trance om vervolgens een vaste route af te leggen die in Kuala Lumpur eindigt in de Batu Caves. Een grottenstelsel vol altaren en heiligenbeelden van klatergoud, om toegang tot de grotten te krijgen moet eerst een trap van 272 treden beklimmen. best pittig met een lijf vol metalen pinnen. Vrouwen, zoals de dame op deze foto brengen vaak een offer in de vorm van een pot melk.
Schoenen moeten uit in de tempel, de stapel troep die aan de rechterzijde in beeld is betreft vooral de slippers en schoenen van de pelgrims die tijdens de Thaipusam de tempel hebben bezocht, vanwege de drukte is het meestal onbegonnen werk om ze na afloop terug te vinden en dus ligt er aan het eind van de dag een enorme stapel.