olifanten wassen

Was hier op 2008-03-18 Gepost op:
Ja vandaag hebben we olifanten gewassen in de rivier! een ritje gemaakt en ze gevoerd. Even buiten Kuala Lumpur, zo'n 120 km, ligt een olifantenopvang. Hier worden olifanten opgevangen die verlaten zijn of verplaatst moeten worden van het ene naar het andere reservaat. De weg liep door de highlands en het was overal groen, groen groen. een grote varieteit aan bomen. da's wel even wat anders dan onze aangelegde bossen. En het belooft nog wat voor de oerwouden die we nog gaan zien.

Zaterdag waren we ruimschoots op tijd op Schiphol met de trein. Maar inderdaad Mike zoals voorspeld een lange rij. Wij hadden niks te vrezen onze stoelen waren geregeld. En bijzonder goed!! direct bij de ingang van de slurf waren drie stoelen op een rij (tevens de nooduitgang). De mannen konden heerlijk gestrekt zitten. En de tvschermpjes werden vanonder de stoelen erbij geschoven. Ultiem luxe!! gedurende de vlucht hebben we geruild met plekken zodat iedereen even gestrekt kon. Maar twaalf uur blijft twaalf uur en ligt gebroken landde we op de Kuala Lumpur. Even koffie gedronken bij...Starbucks!! Koffers gehaald en taxi geregeld. Leuk ritje van een uur naar de stad en gedropt bij het hotel. Wauw!!! als de lobby een voorbode is van de kamers...en dat was het ook. Super kamer, lekker ruim en badkamer ensuite. hier houden we het wel even vol. Lekker douchen en dan toch even slapen.
Rond de middag toch maar eruit anders kon het wel eens een lange dag worden. De stad zijn we lopend gaan verkennen. China town, Centraal station DE moskee en aan de rand van de stad het park. Ik was erg benieuwd naar de orchideeen, maar dat viel knap tegen. Jeroen noemde het een gespecialiseerde Intratuin. en dat was het eigenlijk ook wel (maar dan uiteraard wel eentje in de openlucht). Het was nogal een klim dus we hebben de taxi terug genomen. Tegen de avond met de hele familie naar Batu Caves. Een grot wat tevens een heilige plek is voor veel hindoes. We hadden de feesten van februari net gemist, want dan komen ze met duizenden en duizenden naar de grotten. We hebben de 272 traptreden omhoog gemaakt, maar daarboven was behalve het uitzicht weinig te zien. Mijn ouders en broertjes besloten in het hotel te gaan eten. Wij zijn de stad in gegaan en kwamen uiteindelijk bij een Indier terecht. Best lekker gegeten, maar haalde het niet bij het Indisch dat we Hong Kong hebben gegeten. Jammer.
Morgen gaan we alweer weg uit Kuala Lumpur en vliegen we naar Borneo, naar Kuching. En ik ben zeeeer benieuwd.

Het nieuwe Columbus-boek ‘Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa’ is uit! Voorinschrijvingsactie: bestel nú voor € 12,50 i.p.v. € 18,95 + gratis verzending.
Het nieuwe Columbus-boek ‘Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa’ is uit! Voorinschrijvingsactie: bestel nú voor € 12,50 i.p.v. € 18,95 + gratis verzending.
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.