Mekka zoeken in de ruimte image
Herman m

Mekka zoeken in de ruimte

Alweer is er een probleem bij het reizen in de ruimte opgelost. Maleisië komt namelijk met de eerste gids voor moslims in de ruimte. Nu kunnen dus ook mensen van deze religie met een gerust hart een tripje naar het universum maken.

De Saudische prins Sultan bin Salman was tijdens zijn reis met het ruimteveer Discovery in 1985 tegen een aantal problemen opgelopen. Zo was het tijdens het bidden niet altijd mogelijk Mekka te vinden en de gewichtsloosheid gaf problemen bij het knielen.

Het boekje met de titel 'Richtlijnen voor het uitvoeren van islamitische rituelen in het International Space Station' geeft hierover adviezen. Daarnaast komen onderwerpen als ritueel wassen en de ramadan aanbod.

Naar alle waarschijnlijkheid gaat morgen de Maleisische chirurg Seikh Muszaphar Shukor met een Russische raket naar het internationale ruimtestation ISS. Ter voorbereiding hierop heeft het Maleisische ministerie van Islamitische Ontwikkeling in samenwerking met wetenschappers en Korangeleerden de gids samengesteld. Er komen vertalingen in het Engels, Arabisch en Russisch.