Maleisië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Mekka zoeken in de ruimte

Gepubliceerd: 09 okt 2007
0

Alweer is er een probleem bij het reizen in de ruimte opgelost. Maleisië komt namelijk met de eerste gids voor moslims in de ruimte. Nu kunnen dus ook mensen van deze religie met een gerust hart een tripje naar het universum maken.

De Saudische prins Sultan bin Salman was tijdens zijn reis met het ruimteveer Discovery in 1985 tegen een aantal problemen opgelopen. Zo was het tijdens het bidden niet altijd mogelijk Mekka te vinden en de gewichtsloosheid gaf problemen bij het knielen.

Het boekje met de titel 'Richtlijnen voor het uitvoeren van islamitische rituelen in het International Space Station' geeft hierover adviezen. Daarnaast komen onderwerpen als ritueel wassen en de ramadan aanbod.

Naar alle waarschijnlijkheid gaat morgen de Maleisische chirurg Seikh Muszaphar Shukor met een Russische raket naar het internationale ruimtestation ISS. Ter voorbereiding hierop heeft het Maleisische ministerie van Islamitische Ontwikkeling in samenwerking met wetenschappers en Korangeleerden de gids samengesteld. Er komen vertalingen in het Engels, Arabisch en Russisch.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Maleisië artikelen
Reisnieuws
10x de mooiste skylines én de geheimste uitkijkpunten

05 apr 2017, Je hebt van die skylines die uit duizenden te herkennen zijn, zoals deze tien. De Columbus-redactie en Reisreporters wijzen je op de allermooiste en minst drukke uitkijkpunten.

0
Reisnieuws
8x totaal onontdekte Aziatische bounty-eilanden

30 mrt 2017, De doorsnee massatoerist wordt intens gelukkig van een strandvakantie op een overbevolkt Thais eiland. Jij niet. Jij zoekt liever de rust op op één van deze totaal onbekende Oost-Aziatische paradijsjes.

0
Video
Nog nooit gezien! Pulserende onderwaternijlpaardjes

22 jan 2017, Deze, bij gebrek aan een betere naam, kleine onderwaternijlpaardjes - een inkvisachtige met de wetenschappelijke naam Metasepia pfefferi - kunnen zich camoufleren als geen ander. Dat doen ze door hun lichaam te laten pulseren in talloze kleuren. J...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.