Maleisië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Levenslang gratis vliegen

Gepubliceerd: 29 okt 2009
0

Het zal je maar overkomen als zwangere vrouw: bevallen van je spruit in een vliegtuig. Maar voor een vrouw op een vlucht van Air Asia liep het heel voordelig af. Zowel moeder als vliegtuigbaby mogen van de luchtvaartmaatschappij levenslang gratis vliegen.

Afgelopen week bleek een vliegtuigbevalling helemaal niet zo naar te zijn. Moeder kreeg na haar bevalling namelijk te horen dat zij en haar pasgeboren kindje hun leven lang gratis mogen reizen met Air Asia.

Bevalling in de lucht

Vrouwen bevallen wel vaker in een vliegtuig. Maar door gratis vluchten uit te delen, wist Air Asia er letterlijk wereldnieuws van te maken. De 31-jarige passagier Liew Siaw Hsia schonk afgelopen week tijdens een vlucht van Penang naar Kuching het leven aan een zoon.

Uitwijken

Tijdens de binnenlandse vlucht stelde Liew Siaw Hsia het cabinepersoneel op de hoogte van haar naderende bevalling. Hierop besloten de piloten uit te wijken naar de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur.

Ongeduldige baby

Maar de baby was ongeduldig en kwam al ter wereld voordat de landingsbaan in zicht was. Met behulp van een arts die aan boord was, zag het jongetje, maar liefst elf weken te vroeg, zonder gevaar het levenslicht.

Cadeau

Zowel moeder en baby zijn naar het ziekenhuis vervoerd in Kuala Lumpur en maken het goed. Moses Devanayagam van Air Asia bezocht Liew Siaw Hsia en haar zoon in het ziekenhuis. 'Om dit gedenkwaardige moment te vieren, hebben we besloten dat zowel moeder als kind hun leven lang gratis mogen reizen met onze maatschappij', aldus Devanayagam.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Maleisië artikelen
Video
Nog nooit gezien! Pulserende onderwaternijlpaardjes

22 jan 2017, Deze, bij gebrek aan een betere naam, kleine onderwaternijlpaardjes - een inkvisachtige met de wetenschappelijke naam Metasepia pfefferi - kunnen zich camoufleren als geen ander. Dat doen ze door hun lichaam te laten pulseren in talloze kleuren. J...

0
Reisnieuws
Dit moet je dus ECHT niet doen in Azië

10 aug 2016, Ga jij deze zomer op reis naar Azië? Dan zal het je opvallen dat de cultuurverschillen soms zo groot zijn dat je er met een vriendelijke lach en een verontschuldiging niet zomaar vanaf komt. Een beetje voorbereiding is het halve werk. Columbus Tr...

0
Goedkoop reizen
In deze steden slaap je betaalbaar in een vijfsterrenhotel

12 mei 2016, Het overnachten in een vijfsterren hotel in Nederland is voor veel mensen niet te betalen en wordt vaak gezien als overbodige luxe. Gelukkig is in andere delen van de wereld deze luxe een stuk betaalbaarder. In de volgende vijf steden slaap je nam...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.