Malediven bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Malediven is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Malediven zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Malediven, kun je zien waar je het best in Malediven naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Malediven als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Addu Atoll

Met het meest spectaculaire en kleurrijke koraal van het land kan je bij deze meest zuidelijke atol het beste snorkelen en duiken. Vooral het eiland Gan is erg mooi.

Banana Reef

Banana Reef is de meest populaire duiklocatie van het land. De diepte van de zee varieert van vijf tot dertig meter en hier zijn vele vissen en prachtig koraal te zien.

Malé

Een van de kleinste hoofdsteden van de wereld is Malé. In deze stad kan je oude moskeeën, paleisjes en theehuizen bezoeken. Het is leuk om in de middag naar de vismarkt te gaan waar de lokale vissers hun vangst komen brengen, en daarna een lekkere traditionele maaltijd met vis te nemen.

Ari Atoll

Hier heb de misschien wel de meeste kans om grote scholen vis te kunnen zien tijdens het snorkelen of duiken. Er zijn hier ontzettend veel goede plekken te vinden om het onderwaterleven te ontdekken.

Maldive Victory

Een ander onderwaterhoogtepunt is het scheepswrak Maldive Victory vlakbij Hululé, het eilandje waar het vliegveld gevestigd is. Samen met koraalriffen en vissen vormt het gezonken schip een geheimzinnig onderwaterdecor.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Malediven voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Malediven