Malediven gaan onder water  image
Koenthal

Malediven gaan onder water

De veertien ministers van de Malediven, een eilandengroep in de Indische Oceaan, hebben nieuwe pakken aan moeten schaffen voor hun raadsvergadering. Duikpakken welteverstaan.

Gewapend met schoolborden willen de ministers de klimaatverandering onder de aandacht brengen met deze actie.

Waterspiegel

Vanwege de uitstoot van broeikasgassen neemt de temperatuur op aarde toe, waardoor de waterspiegel stijgt. De Malediven liggen slechts anderhalve meter boven zeeniveau en klimaatverandering kan voor deze eilanden het einde betekenen.

Sparen

De overheid is al geld aan het sparen voor de 330.000 inwoners van de 202 bewoonde eilanden, zodat deze elders stukken land kunnen kopen, mochten de Malediven onder water verdwijnen.

Nieuw onderkomen

Er wordt onder andere gekeken naar Australië, India en Sri Lanka. Hopelijk kunnen deze landen in geval van nood de inwoners een thuis bieden.

Kopenhagen

In december komen meer dan 190 milieuministers bij elkaar in Kopenhagen om overeenstemming te bereiken over een verdrag dat het Kyoto-protocol moet opvolgen. De ministers van de Malediven hopen dat er dan een ambitieus klimaatakkoord wordt gesloten dat klimaatverandering tegengaat.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.