Malediven Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Malediven gaan onder water

Gepubliceerd: 29 sep 2009
1

De veertien ministers van de Malediven, een eilandengroep in de Indische Oceaan, hebben nieuwe pakken aan moeten schaffen voor hun raadsvergadering. Duikpakken welteverstaan.

Gewapend met schoolborden willen de ministers de klimaatverandering onder de aandacht brengen met deze actie.

Waterspiegel

Vanwege de uitstoot van broeikasgassen neemt de temperatuur op aarde toe, waardoor de waterspiegel stijgt. De Malediven liggen slechts anderhalve meter boven zeeniveau en klimaatverandering kan voor deze eilanden het einde betekenen.

Sparen

De overheid is al geld aan het sparen voor de 330.000 inwoners van de 202 bewoonde eilanden, zodat deze elders stukken land kunnen kopen, mochten de Malediven onder water verdwijnen.

Nieuw onderkomen

Er wordt onder andere gekeken naar Australië, India en Sri Lanka. Hopelijk kunnen deze landen in geval van nood de inwoners een thuis bieden.

Kopenhagen

In december komen meer dan 190 milieuministers bij elkaar in Kopenhagen om overeenstemming te bereiken over een verdrag dat het Kyoto-protocol moet opvolgen. De ministers van de Malediven hopen dat er dan een ambitieus klimaatakkoord wordt gesloten dat klimaatverandering tegengaat.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Malediven artikelen
Reisnieuws
Reizen: verwachtingen vs realiteit

14 apr 2016, Vol goede moed ga je naar die ene droomplek die je altijd al hebt willen zien. Door internet en je reisgids heb je het meest prachtige plaatje in je hoofd. Tot je er aankomt. Tja, want die verwachtingen kunnen nog wel eens behoorlijk verschillen v...

1
Reisnieuws
Hier wil je overnachten: 8 paradijsjes aan het water

08 mrt 2016, Wakker worden midden in de natuur uitkijkend over prachtige zeeën of meren. Deze accommodaties aan het water garanderen een fantastisch verblijf. En het allerbelangrijkste wat er te vinden is: rust, rust en nog eens rust. Droom weg bij deze bijzo...

0
Reisnieuws
Malediven van de locals

23 dec 2015, Het onbewoonde eiland Walla niet ver van het Niyama Resort in de Dhaalu-atol, met op de voorgrond onze dhoni, een Maledivische zeilboot waarmee vroeger vracht tussen de eilanden en atols van de archipel werd vervoerd. Eenmaal op het eiland, kun je...

0

Reacties van bezoekers Reageer

vandegoor

Door: vandegoor • Geplaatst op

1,5 meter? Zelfs het IPCC heeft het slechts over 60 centimer, als ze gelijk zouden hebben.

http://climaterealists.com/

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.