Macau bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Macau is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Macau zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Macau, kun je zien waar je het best in Macau naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Macau als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Macau

De gelijknamige hoofdstad van het eiland heeft veel zestiende-eeuwse koloniale overblijfselen. Bochtige straatjes en smalle steegjes verbinden historische bouwwerken met elkaar. Macau heeft veel kerken, tijdens een stadwandeling is nog goed te merken dat het ooit het Aziatische centrum is geweest voor de Katholieke missie.

Fort van Sao Paulo do Monte

De barokke voorgevel van deze kathedraal wordt gezien als hét symbool van Macau. De Nederlandse naam van het fort is overigens de Kathedraal van St. Paulus. De voorgevel kreeg haar roem omdat ze als enige stukje van het gebouw niet verwoest werd door een brand in 1835. De brede treden naar de façade toe geven een goed uitzicht over de stad. Na de restauratie die maar liefst vijf jaar duurde, is er aan de achterkant van deze befaamde gevel een religieus museum geopend in 1995.

Chinese Tempel Kun Lam

De vroegere Chinese cultuur uit de Ming-dynastie is te zien in de overblijfselen van deze tempel. De Kun Lam Tempel werd gewijd aan de goden van de barmhartigheid. Vooral de Chinese tuinen waarvan sommigen al een geschiedenis van tweeduizend jaar hebben, zijn een bezoek aan deze tempel meer dan waard. In deze tuinen wordt ’s ochtends veel tai chi chua uitgeoefend, scholieren maken er hun huiswerk en je vindt er veel tropische bomen en vogels.

De klassieke Chinese tuin van Lou Lim Ieoc

Midden in de stad ligt het groen van de tuin van Lou Lim Ieoc. Dit nauwkeurig bijgehouden hof ligt veilig beschut achter een hoge muur. Smalle paadjes voeren je langs heuvels met bamboe, bloemen en een vijver met goudvissen erin. Via een brug wandel je naar een paviljoen. Deze brug is niet recht, nee, zigzaggend 'misleid je boze geesten', die volgens de Chinezen alleen rechtuit kunnen. Regelmatig worden er tentoonstellingen en muziekvoorstellingen gegeven. Op vrijdag is de tuin gesloten.

Macau’s Cybernetic Fountain

In het Van Nam-meer zijn opzienbarende licht- en soundshows te zien bij deze Cybernetic Fountain. Wel tachtig meter hoog spuit het water van de fontein, die verlicht wordt door lasershows en begeleid door opzwepende muziek. Op vrijdag na als de fontein dicht is, trekt ze honderden toeschouwers per dag.

Cultureel Centrum in de Outer Harbour

Het grote Macau Kunstmuseum werd hier in 1999 geopend, vijf verdiepingen met vijf verschillende tentoonstellingen. Drie tentoonstellingen zijn vast en twee ervan zijn steeds wisselend. Chinese kalligrafie en Westerse schilderkunst zijn onder meer te zien in dit museum. Er is ook een filmzaal en een bibliotheek.

Kun Iam Tong

Ook een overblijfsel uit de Ming-dynastie is dit vierhonderd jaar oude tempelcomplex. Er zijn onder andere kunstvoorwerpen en bas-reliëfs te zien. Voorbeelden hiervan zijn een Marco Polo-beeldje en de stenen tafel waar het eerste Sino-Amerikaanse verdrag op werd getekend.

Guia Fortress

Dit indrukwekkende fort is het hoogste punt van Macau, vanaf de boot is het 't eerste wat je ziet. Op hetzelfde terrein staat ook een zeventiende-eeuwse, witte vuurtoren, de oudste van zijn soort aan de kust van China. Onderin het fort van Guia lopen allerlei avontuurlijke tunnels, die je niet alleen wilt bewandelen!

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Macau voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Macau