Laos bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Laos is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Laos zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Laos, kun je zien waar je het best in Laos naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Laos als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Li Phi-waterval

Een van de twee grootste watervallen in Zuid-Oost Azië,de Li Phi ligt aan de Mekong rivier bij de grens met Cambodja. Deze legendarische watervallen worden ook vaak Tat Somphamit genoemd. Goed opletten is het wel, want vissen denken dat je een lekker hapje bent en bijten snel in je tenen.

Regenwoud

Azië's meest ongerepte natuur vind je misschien wel in het oerwoud. De Gibbon Experience moet helemaal het einde zijn in Laos: een natuurbehoudproject, met kabelbanen waarmee je je van boomhut naar boomhut kan verplaatsen.

Vlakte der Kruiken

Twintig jaar (tweede) Indochinese oorlog heeft duidelijke sporen achtergelaten op deze Vlakte der Kruiken. Overal liggen kruiken en urnen rommelig verspreid.

Bolaven Plateau

Het Bolaven Plateau is vooral bekend om de vele koffieplantages en de prachtige natuur, maar bovenal om de meest spectaculaire watervallen van Zuid-Oost Azië, waaronder Tad Fane en Dong Hua Sao. Daarnaast vind je er etnische dorpjes en onontdekte gebieden.

Kuang Si

De Kuang Si is een adembenemend mooie waterval, gelegen in het zuiden van Luang Prabang. De drie leiden eerst naar spectaculaire azuurblauwe baden voordat het stroomafwaarts gaat. De baden zijn ook ideaal om te zwemmen. Je kunt je gemakkelijk omkleden bij de houten hutten dichtbij de ingang. Voor een mooi uitzicht zijn er wandelpaden, zodat je naar de top kunt klimmen.

Si Pan Don

Si Pan Don is een eilanden groep in het zuiden van Laos. De kleine wateren van de Mekongrivier splitsen de eilandjes en het is an sich al een prachtig gebied. Er zijn onbewoonde- en bewoonde eilanden en je kunt er vele watervallen, rotsen en strandjes zien.

Wat Phu

Wat Phu ('berg tempel') is gelegen op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht over het omliggende land en de Mekong rivier. Het tempelcomplex heeft door de omgeving een mystieke sfeer om zich heen hangen. De tempel staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Laos voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Laos