Koeweit bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Koeweit is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Koeweit zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Koeweit, kun je zien waar je het best in Koeweit naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Koeweit als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Nationaal Museum

Ooit was dit de trots van Koeweit. Tijdens de bezetting door Irak begin jaren ‘90 is de hele collectie kapotgeslagen en is het gebouw verbrand. De ruïnes van het Nationaal Museum zijn nu dagelijks te bezichtigen.

Maritiem museum

Voor het museum staan een paar houten vrachtboten, de zogenaamde ‘dows’. De grootste dow ter wereld is hier te vinden, waarin nu een restaurant is gevestigd. In het museum vind je modellen van boten die in de plaatselijke scheepvaart werden en nog worden gebruikt.

Failaka-eiland

In anderhalf uur vaar je Naar Failaka Island, zo’n 20 kilometer uit de kust van Koeweit-stad. Je ziet hier een fort en een tempel uit de tijd van Alexander de Grote.

Zoologisch Park

Naast leeuwen, tijgers, olifanten, giraffen en zebra’s bevat deze dierentuin nog 65 andere andere zoogdieren, 129 soorten vogels en 5 soorten reptielen.

Tareq Rajab Museum

De eerste stukken in de privé-collectie van de familie Rajab werden aangekocht in 1950, vanaf 1980 is de collectie geopend voor publiek. Je vindt er voornamelijk islamitische objecten. Het ene gedeelte van het museum heeft spullen die gemaakt zijn van aardewerk, metaal, glas en hout. Het andere gedeelte bevat ouderwetse kostuums, stoffen, borduurwerken en juwelen.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Koeweit voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Koeweit