Jordanië Woestijngebied

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bewonder het Beloofde Land vanaf Mount Nebo

Jordanië Woestijngebied,
Jordanië


Aan de rand van de Jordaanvallei, enkele kilometers van de stad Madaba vandaan, ligt Mount Nebo (de Nebo-berg). Op deze Bijbelse plek zou Mozes vóór hij stierf uitgekeken hebben over het Beloofde Land nadat hij zijn volk veertig jaar door de wildernis had geleid. Dit gegeven maakt de berg een belangrijke plek voor zowel Joden als Moslims als Christenen. Een plek dus waar alle geloven met elkaar verbonden zijn. Volgens de Joodse traditie bevindt het graf van Mozes zich ook daadwerkelijk op de berg. De Christenen en Moslims denken daar anders over, zij geloven dat het lichaam aan de andere kant van de Jordaan begraven werd.

Hoe dan ook, mede door de gelovige bezoekers voelt de plek best bijzonder. Het landschap wat men het Beloofde Land noemde is een prachtig woestijnlandschap. Historische Bijbelse plaatsen als Jericho, Jeruzalem en Betlehem liggen aan de horizon. Een plek om even de tijd te nemen in stilte.

Er zijn ook wat ruïnes te zien van oude kapellen, en archeologische vondsten als goed bewaarde mozaïeken. De plek is een goede en interessante korte stop wanneer je van Amman naar het zuiden rijdt.