Wadi Rum

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sunset panorama

Wadi Rum,
Jordanië


Eefje en ik zijn bijna een week in Jordanië. We hebben genoten van de zon en ons prachtige hotel, maar ook van de uitstapjes naar Petra en de Dode Zee. Vandaag staat een rit door Wadi Rum op het programma. Zal ik me vandaag een beetje ‘Lawrence of Arabia’ voelen? De Britse militaire strateeg Thomas Edward Lawrence (1888-1935) verbleef in Wadi Rum. Hij versloeg de Turken, die meer dan 500 jaar hadden geheerst over een groot deel van het Midden-Oosten.

Wadi Rum een woestijn met bergen en rotsen… eigenlijk een bizarre tegenstelling. Vanaf de bergen op heb je een erg prachtig uitzicht over de Wadi Rum. Verder zijn er de natuurlijke bruggen; mooie, rode zandduinen en de rotsschilderingen van de Nabateeërs. Je voelt je heel klein wanneer je door dit prachtige landschap rijdt! Misschien een volgende keer Wadi Rum vanuit een luchtballon bewonderen?

We zullen het uitstapje beëindigen met een zonsondergang. De zonsondergang staat bekent dat het de lucht en de rotsen rood, geel en alles er tussen in kleurt. De hele week hebben we geen wolkje gezien en juist nu begint vullen de wolken de strakblauwe lucht. Dat geluk hebben wij natuurlijk weer, of toch niet…