Jordanië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Bezoek Jordanië Nu!

Jordanië


Vanwege de burgeroorlog in buurland Syrië laten veel reizigers de laatste jaren Jordanië als reisbestemming links liggen. Terwijl het land veel moois te bieden heeft en je doorgaans nauwelijks iets merkt van de situatie in Syrië. Ik ga je met 5 redenen proberen te overtuigen om juist nú Jordanië WEL te overwegen als reisbestemming.

1) Het land heeft de inkomsten hard nodig. Jaren geleden zat Jordanië behoorlijk in de lift als het om toerisme gaat. Terecht, want met wereldberoemde bezienswaardigheden als Petra, de Wadi Rum woestijn met zijn adembenemende sterrenhemel en badplaatsen aan zowel de Rode als de Dode Zee, heeft het land veel in huis. Tijdens de opmars is er veel geïnvesteerd in toerisme, maar helaas verdienen die investeringen zich deze jaren niet terug. Het zou enorm goed zijn voor de economie en werkgelegenheid als het toerisme weer aantrekt.

2) Waar Petra voorheen werd overspoeld met toeristen die het 'moderne' wereldwonder wilden aanschouwen, is het er nu rustig. Je kunt zomaar hele bouwwerken voor jezelf hebben en je kunt vrij gemakkelijk foto's maken zonder toeristen erop. Dat maakt de ervaring van je bezoek een stuk bijzonderder.

3) Omdat de Jordaniërs juist nú heel erg blij zijn met elke reiziger die hun land bezoekt, doen ze werkelijk alles om het je naar de zin te maken. Toen ik door hoofdstad Amman liep, wensten veel inwoners me welkom en de ene glimlach was nog guller dan de andere. Door het hele land word je zomaar uitgenodigd om thee te komen drinken.

4) Als cultuurpsycholoog weet ik dat méér te weten komen over een andere cultuur of religie, de saamhorigheid en wederzijds respect vergroot. Jordanië is nu een veilig land om je te kunnen verdiepen in moslims en hun religie, op een positieve manier. Jordaniërs hebben een open houding en vertellen je graag over hun ideeën en gebruiken. Juist in deze roerige tijden laten zij je met heel hun hart zien waarom hun religie voor hen zo belangrijk is, en waarom ook zij alle negatieve gebeurtenissen betreuren waarbij de islam negatief in het daglicht komt.

5) Simpelweg omdat je een bezoek aan Jordanië nooit zult vergeten! Hoogtepunt na hoogtepunt zul je beleven, en wanneer je dan uiteindelijk op je laatste dag met een cocktail in je hand aan de Rode Zee ligt, zul je ongetwijfeld tot de conclusie komen dat je reis elke cent waard is geweest.

Visit Jordan NOW!