Petra

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De wachter voor de Schatkamer

Petra,
Jordanië


In Rome bij het Colosseum staan Romeinen in legionairsoutfit te poseren. Voor wat kleingeld kun je met ze op de foto. In Griekenland bij de Acropolis had ik eigenlijk iets soortgelijks verwacht, Griekenland in crisis hoge werkloosheid en hiermee een kans om leuk te verdienen. Het leek me nogal voor de hand liggen, maar ik heb ze er niet kunnen ontdekken. In Jordanië waren ze wel hier bij de Schatkamer maar ook aan het begin van de Siq staan ze klaar om te poseren, met een ieder die maar wil. Het leuke is dat ze er niets voor terugvragen, je mag uiteraard wel een vrijwillige bijdrage voor de restauratie en het onderhoud van Petra doen, maar dit word niet opgedrongen. Juist daarom heb ik het graag gedaan, of zal dat gewoon de juiste tactiek zijn?

Ook bij andere toeristische attracties zoals Het Ash Shawbak kasteel zag je deze figuren op de muren staan. Natuurlijk het is een toneelstukje, maar ik vind het een leuk acteerkunstje.

Op de achtergrond rechts, zit een Desert Patrol Officer, een kamelenruiter die 82% van het land patrouilleert voor de nationale veiligheid en misdaadbestrijding. Dit is wel een echte ;-)