Petra

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Morgenrood

Petra,
Jordanië


Eefje en ik zijn al een paar dagen in Jordanië. We genieten van het prachtige hotel en het heerlijke weer. Ondanks dat het heerlijk relaxen is, ben ik maar wat blij en opgewonden… we gaan naar Petra (nummer 2 op mijn lijstje).
De wandeling naar de Schatkamer (Al Khazneh) is al een belevenis op zich. We lopen door een uiterst nauwe kloof van ongeveer 1250 meter lang en hier en daar slechts 4 meter breed. Doordat de wanden zeer steil zijn en in combinatie met de invallende ochtendlicht, is het bijna een mystieke ervaring. De kleuren en de vormen in het zandsteen zijn ongelooflijk!

Petra is gelegen in een kloof in de heuvels en is gedeeltelijk uit de rotsen uitgehakt. Vrijwel alle gebouwen die er ooit stonden, zijn nu ruïnes.
De grafmonumenten zijn uitgehakt in het rode zandsteen. Het zandsteen is gevormd in een kustnabij afzettingsmilieu in de geologische tijdvakken Cambrium en Ordovicium. Als gevolg van tektonische activiteiten zijn er diverse breuken in het zandsteen ontstaan. Langs sommige van deze breuken zijn kloven (siqs) ontstaan. (bron: Wikipedia)