Dode Zee

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Niet mijn kleine teen...

Dode Zee,
Jordanië


Eefje en ik rijden (lees: laten ons rijden) langs de Dode Zee om er later zelf in te gaan dobberen, maar eerst slaan we af en gaan de bergen in. Verscholen in het berglandschap, tussen de rotsen van de Dode Zee, bevinden zich meerdere warme en koude waterbronnen, sommigen met heuse watervallen. Veel van de bronnen zijn er al sinds de oudheid, een aantal werden in de Romeinse tijd al gebruikt. Omdat de meeste kleine bronnen veel gebruikt worden door de plaatselijke bevolking, is het baden vaak gescheiden voor mannen en vrouwen.

De warmwaterbronnen van Hammamat Ma’in zijn een reeks van natuurlijke warmwaterbronnen die gesitueerd zijn tussen Madaba en de Dode Zee. Koning Herodes ging ons eeuwen geleden al voor, door er gebruik van te maken. De ondergrondse lavascheuren zorgen ervoor dat het mineraalrijke water wordt verwarmd tot een temperatuur van 63° Celcius. Het water is bekend om zijn hoge zwavelgehalte dat werkt op alle bacteriële klachten van huid en lichaam.

Ik (inderdaad: Eefje niet) geniet van een “natuurlijke massage” onder een waterval. Na deze frisse start gaan we op weg om te gaan dobberen…