Jordanië bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Jordanië is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Jordanië zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Jordanië, kun je zien waar je het best in Jordanië naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Jordanië als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Shaumari Natuurreservaat

Het Shaumari Natuurreservaat werd opgericht om de Arabische oryx, een van de meest bedreigde diersoorten ter wereld, te redden. Tegenwoordig wordt er gefokt: niet alleen de oryx, maar ook de Perzische onager, de kropgazelle en de struisvogel.

Wadi Rum

Wadi Rum is een bijzonder woestijnlandschap met zijn rotsformaties en grenzeloze, verlaten vlaktes. Klimmers kunnen zich hier uitleven op de vele rotsen, natuurliefhebbers kunnen prima hiken. Bijzonder: je kan je eigen echo soms horen en vragen 'wie is de koning van Wezel?'.

Wadi Mujib

Wadi Mujib is een vallei dat door rivierwater is uitgeslepen. Sportievelingen zitten hier goed, je kunt wandelen langs de rivier, zwemmen en watervallen beklimmen … genoeg te doen.

Dana Wildlife Reserve

In het Dana Wildlife Reserve worden zowel diersoorten als de levenswijze van de bevolking beschermd. De diversiteit en het grote aantal planten en dieren die hier leven maken dit park zo bijzonder. Je vindt er onder andere de Arabische oryx, struisvogel, gazelle, woudezel en de Nubische steenbok.

Madaba

Madaba is een aangename, ontspannen en easy-going stadje bekend om zijn Byzantijnse mozaïeken. In het St. Georgekerk kun je het mozaïek bewonderen die een plattegrond vormt waarop de Bijbelse plekken uit het Midden-Oosten te zien zijn.

King’s Highway

Rijd over The King’s Highway, dat vroeger een handelsroute was en van vitaal belang voor het oude Nabije Oosten. De weg begon in Egypte en strekte zich uit over het Sinaï-schiereiland door naar Aqaba. Belangrijke stops zijn onder meer de historische stad Madaba, de kastelen in Kerak en Shobak en de spectaculaire Dana Wildlife Reserve. Maar de King's Highway loopt ook door de velden en kleine steden.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Jordanië voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Jordanië