Tokio

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tokio Sky Tree

Tokio,
Japan


De Tokyo Skytree (????????, T?ky? Sukaitsur?) is een televisietoren in Sumida, Tokio, Japan en tevens het hoogste bouwwerk van Japan. Ze heeft een hoogte van 634 meter. De toren zal gebruikt worden voor digitale televisie-uitzendingen. De huidige zendmast in Tokio, de Tokiotoren, is met haar 333 meter niet langer hoog genoeg om tussen de steeds hoger wordende gebouwen in met name centraal Tokio voldoende dekking te verkrijgen. De Tokyo Skytree is verreweg het hoogste bouwwerk in Tokio, waardoor de omringende bebouwing veel minder invloed zal hebben.

Op 29 maart 2010 werd op de in aanbouw zijnde toren een 10 meter hoog liftschachtelement geplaatst, waardoor de totale hoogte van de constructie een sprong maakte van 328m naar 338m. De Tokyo Skytree werd hiermee het hoogste bouwwerk in Japan. De 333 meter hoge Tokiotoren heeft hiervoor 52 jaar lang deze titel gedragen.[1][2].

Op 18 maart 2011 werd het hoogste punt van de constructie bereikt. De toren is nu 634 meter hoog, en is nu de op één na hoogste constructie ter wereld, na de Burj Khalifa[1][3].