Login Reporter
Meld je aan
Search Country
Japan
Japan
Japan

Highlights van Japan

Tokyo


Deze moderne stad met vele contrasten mag je niet missen als je in Japan bent. Het drukke stadsleven gaat 24 uur, zeven dagen per week door.


Tsukiji markt voor vroege vogels


Op de Tsukiji vismarkt (Tokyo) komen alle soorten Japanse vis terecht. Alleen geschikt voor mensen die het niet erg vinden om vroeg op te staan, want de beste tijd om te komen is voor acht uur s ochtends.


Sumowedstrijd bijwonen


Reizigers die in januari, mei of september in Tokyo zijn, mogen een groot toernooi in het Rygoku Kokugikan Sum Stadium niet missen. Tickets zijn in verschillende tarieven verkrijgbaar. Je kan een radio huren met Engelstalig commentaar.


Mount Fuji


De hoogste berg van Japan ten westen van Tokyo. Deze vulkaan is populair onder kunstenaars en fotografen, maar ook bij wandelaars en klimmers. Het beste klimseizoen is in juli en augustus.


Kyoto


De vroegere keizerlijke stad bezit tal van tempels die een bezoekje waard zijn. Een van de bekendste is Kinkaku-ji, de gouden tempel.


Hokkaido


Hokkaido is het noordelijke eiland van Japan. Het staat vooral bekend om het koude klimaat en is dus ideaal om te wintersporten.


Tempelcomplex Chusonji, Hiraizumi


In de gouden hal van dit tempelcomplex liggen drie belangrijke hoofden van de Fujiwara familie.


Heilige bergen Dewa Sanzan


Vlakbij Yamagata liggen deze drie heilige bergen, de plaats voor bergpriesters en aanhangers van Shugendo sekte. Het is mogelijk in n dag langs deze drie reuzen te hiken, maar net zo leuk is een overnachting in een van de tempelwoningen.


In de voetsporen van pelgrims


De 88 temple Pilgrimage is Japans bekendste bedevaartroute van de Pelgrims. De route leidt over het Shikoku eiland langs 88 tempels. De hele route wandelen is een zware onderneming, die een paar maanden duurt.


Boeddha's in Usuki


Even buiten het dorpje Usuki vind je een serie afbeeldingen van Boeddhas uit de tiende en dertiende eeuw. Sommige zijn in de rotsen gegraveerd, anderen zijn volledig uitgehakt uit rotsblokken.


Tempel Tdai-ji


De tempel in Nara heeft zijn populariteit vooral te danken aan het enorme bronzen Boeddhabeeld (ongeveer vijftien meter hoog) dat in de Daibutsu-den hall staat. Er wordt gezegd dat dit het grootste houten gebouw van de wereld is. Hiermee is het echt een toeristische attractie, maar toch zeker de moeite waard.


Het mooiste kasteel


Himeji-j in Himeji wordt gezien als het mooiste kasteel van Japan.


 

Nieuws over Japan

Tokyo on a budget doe je zo

Tokyo on a budget doe je zo

‘Tokyo’ en ‘budget’ in één zin? Kan dat? Ja, dat kan! Je hoeft niet extreem rijk te zijn om van de dure Japanse hoofdstad te genieten. Wij hebben d...
Lees meer
15 mrt 2014 • 1 reacties Reisnieuws
Van hier tot Tokyo

Van hier tot Tokyo

Voor de ZEN Japanactie kregen we honderden enthousiaste inzendingen, waardoor het voor de jury enorm moeilijk was een keuze te maken. Uit de vele motivatiebr...
Lees meer
31 aug 2012 • 0 reacties Reisnieuws
Reistips voor Japan

Reistips voor Japan

De tsunami, die begin maart 2011 het noordoosten van Japan trof, is verleden tijd en de Japanners zijn weer bezig om het land op te bouwen. Dat betekent dat ...
Lees meer
18 nov 2011 • 1 reacties Reisnieuws

Reisaanbiedingen Japan

 

OutSight Travel

 

Tokyo en Kyoto

Bezoek het bruisende Tokyo en reis vervolgens per trein naar Kyoto, een traditionele Japanse stad die door de Unesco tot Cultureel Wereld Erfgoed is uitgeroepen. Bekijk aanbieding
7 dagen Vanaf
€ 529

_______________________________________

Tokyo, Matsumoto, Takayama en Kyoto

Tijdens deze bouwsteen reis je van Tokyo via de Japanse Alpen naar Kyoto. Onderweg bezoek je de steden Matsumoto en Takayama.
Bekijk aanbieding                
8 dagen Vanaf
€ 675

_______________________________________

Tokyo, Kyoto, Mount Fuji en Takayama

Je reist per trein van Tokyo naar Kyoto via Mount Fuji en Takayama. Je hebt de hele week beschikking over de Japan Rail Pass! Bekijk aanbieding       
8 dagen Vanaf
€ 775

_______________________________________

Rondreis Japan langs de hoogtepunten

Maak kennis met de moderne Japanse samenleving en het contrast met de eeuwenoude cultuur; reis per trein van de wolkenkrabbers van Tokyo naar authentieke dorpjes in het binnenland.
Bekijk aanbieding
18 dagen Vanaf
€ 1.510

_______________________________________

Paradijselijk Pulau Pangkor

HIER DE TITEL VOOR GOOGLE Pulau Pangkor is een klein eiland met veel groen en prachtige stranden, er komen nog relatief weinig toeristen. Een ideale plek om te genieten van rust, uitgestrekte stranden en afgelegen baaien. Bekijk aanbieding
4 dagen Vanaf
€ 109

_______________________________________