Login Reporter
Meld je aan
Search Country
Upload foto
Japan
Japan
Japan

Highlights van Japan

Tokyo


Deze moderne stad met vele contrasten mag je niet missen als je in Japan bent. Het drukke stadsleven gaat 24 uur, zeven dagen per week door.
 


Tsukiji markt voor vroege vogels


Op de Tsukiji vismarkt (Tokyo) komen alle soorten Japanse vis terecht. Alleen geschikt voor mensen die het niet erg vinden om vroeg op te staan, want de beste tijd om te komen is voor acht uur ’s ochtends.
 


Sumowedstrijd bijwonen


Reizigers die in januari, mei of september in Tokyo zijn, mogen een groot toernooi in het ‘Ryögoku Kokugikan Sumö Stadium’ niet missen. Tickets zijn in verschillende tarieven verkrijgbaar. Je kan een radio huren met Engelstalig commentaar.
 


Mount Fuji


De hoogste berg van Japan ten westen van Tokyo. Deze vulkaan is populair onder kunstenaars en fotografen, maar ook bij wandelaars en klimmers. Het beste klimseizoen is in juli en augustus.
 


Kyoto


De vroegere keizerlijke stad bezit tal van tempels die een bezoekje waard zijn. Een van de bekendste is Kinkaku-ji, de gouden tempel.
 


Hokkaido


Hokkaido is het noordelijke eiland van Japan. Het staat vooral bekend om het koude klimaat en is dus ideaal om te wintersporten.
 


Tempelcomplex Chusonji, Hiraizumi


In de ‘gouden hal’ van dit tempelcomplex liggen drie belangrijke hoofden van de Fujiwara familie.
 


Heilige bergen Dewa Sanzan


Vlakbij Yamagata liggen deze drie heilige bergen, de plaats voor ‘bergpriesters’ en aanhangers van Shugendo sekte. Het is mogelijk in één dag langs deze drie reuzen te hiken, maar net zo leuk is een overnachting in een van de tempelwoningen.
 


In de voetsporen van pelgrims


De ‘88 temple Pilgrimage’ is Japans bekendste bedevaartroute van de Pelgrims. De route leidt over het Shikoku eiland langs 88 tempels. De hele route wandelen is een zware onderneming, die een paar maanden duurt.
 


Boeddha's in Usuki


Even buiten het dorpje Usuki vind je een serie afbeeldingen van Boeddha’s uit de tiende en dertiende eeuw. Sommige zijn in de rotsen gegraveerd, anderen zijn volledig uitgehakt uit rotsblokken.
 


Tempel Tödai-ji


De tempel in Nara heeft zijn populariteit vooral te danken aan het enorme bronzen Boeddhabeeld (ongeveer vijftien meter hoog) dat in de Daibutsu-den hall staat. Er wordt gezegd dat dit het grootste houten gebouw van de wereld is. Hiermee is het echt een toeristische attractie, maar toch zeker de moeite waard.
 


Het mooiste kasteel


Himeji-jö in Himeji wordt gezien als het mooiste kasteel van Japan.


 

Nieuws over Japan

Tokyo on a budget doe je zo

Tokyo on a budget doe je zo

‘Tokyo’ en ‘budget’ in één zin? Kan dat? Ja, dat kan! Je hoeft niet extreem rijk te zijn om van de dure Japanse hoofdstad te genieten. Wij hebben d...
Lees meer
15 mrt 2014 • 1 reacties Reisnieuws
Van hier tot Tokyo

Van hier tot Tokyo

Voor de ZEN Japanactie kregen we honderden enthousiaste inzendingen, waardoor het voor de jury enorm moeilijk was een keuze te maken. Uit de vele motivatiebr...
Lees meer
31 aug 2012 • 0 reacties Reisnieuws

Reisaanbiedingen Japan

 

OutSight Travel

 

Tokyo en Kyoto

Bezoek het bruisende Tokyo en reis vervolgens per trein naar Kyoto, een traditionele Japanse stad die door de Unesco tot Cultureel Wereld Erfgoed is uitgeroepen. Bekijk aanbieding
4 dagen Vanaf
€ 349

_______________________________________

Modern en authentiek

De Japanse Alpen bieden, naast de twee steden Tokyo en Kyoto, een heel andere kant van Japan. Reis via de Japanse Alpen van Tokyo naar Kyoto via Matsumoto en Takayama.
Bekijk aanbieding                
8 dagen Vanaf
€ 679

_______________________________________

De Japanse Alpen

Met dit blok maak je onderweg van Tokyo naar Kyoto een stop bij de beroemde vulkaan Mount Fuji en het traditionele Japan van de Japanse Alpen van Takayama. Bekijk aanbieding       
8 dagen Vanaf
€ 759

_______________________________________

Rondreis Japan

Reis per trein van Tokyo naar het eiland Kyushu, inclusief een bezoek aan de beroemde vulkaan Mount Fuji, het traditionele dorpje Takayama, Kyoto, Hiroshima en Nagasaki.
Bekijk aanbieding
17 dagen Vanaf
€ 1.478

_______________________________________