Login Reporter
Search Country
Columbus Travel Community Reisfoto's Columbus Droomreizen Webshop
Japan
Japan
Japan

Japan bezienswaardigheden en highlights

Voor een avontuurlijke vakantie naar Japan is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Japan zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Japan, kun je zien waar je het best in Japan naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Japan als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Tokyo

Deze moderne stad met vele contrasten mag je niet missen als je in Japan bent. Het drukke stadsleven gaat 24 uur, zeven dagen per week door.
 

Tsukiji markt voor vroege vogels

Op de Tsukiji vismarkt (Tokyo) komen alle soorten Japanse vis terecht. Alleen geschikt voor mensen die het niet erg vinden om vroeg op te staan, want de beste tijd om te komen is voor acht uur ’s ochtends.
 

Sumowedstrijd bijwonen

Reizigers die in januari, mei of september in Tokyo zijn, mogen een groot toernooi in het ‚ÄėRy√∂goku Kokugikan Sum√∂ Stadium‚Äô niet missen. Tickets zijn in verschillende tarieven verkrijgbaar. Je kan een radio huren met Engelstalig commentaar.
 

Mount Fuji

De hoogste berg van Japan ten westen van Tokyo. Deze vulkaan is populair onder kunstenaars en fotografen, maar ook bij wandelaars en klimmers. Het beste klimseizoen is in juli en augustus.
 

Kyoto

De vroegere keizerlijke stad bezit tal van tempels die een bezoekje waard zijn. Een van de bekendste is Kinkaku-ji, de gouden tempel.
 

Hokkaido

Hokkaido is het noordelijke eiland van Japan. Het staat vooral bekend om het koude klimaat en is dus ideaal om te wintersporten.
 

Tempelcomplex Chusonji, Hiraizumi

In de ‚Äėgouden hal‚Äô van dit tempelcomplex liggen drie belangrijke hoofden van de Fujiwara familie.
 

Heilige bergen Dewa Sanzan

Vlakbij Yamagata liggen deze drie heilige bergen, de plaats voor ‚Äėbergpriesters‚Äô en aanhangers van Shugendo sekte. Het is mogelijk in √©√©n dag langs deze drie reuzen te hiken, maar net zo leuk is een overnachting in een van de tempelwoningen.
 

In de voetsporen van pelgrims

De ‚Äė88 temple Pilgrimage‚Äô is Japans bekendste bedevaartroute van de Pelgrims. De route leidt over het Shikoku eiland langs 88 tempels. De hele route wandelen is een zware onderneming, die een paar maanden duurt.
 

Boeddha's in Usuki

Even buiten het dorpje Usuki vind je een serie afbeeldingen van Boeddha’s uit de tiende en dertiende eeuw. Sommige zijn in de rotsen gegraveerd, anderen zijn volledig uitgehakt uit rotsblokken.
 

Tempel Tödai-ji

De tempel in Nara heeft zijn populariteit vooral te danken aan het enorme bronzen Boeddhabeeld (ongeveer vijftien meter hoog) dat in de Daibutsu-den hall staat. Er wordt gezegd dat dit het grootste houten gebouw van de wereld is. Hiermee is het echt een toeristische attractie, maar toch zeker de moeite waard.
 

Het mooiste kasteel

Himeji-jö in Himeji wordt gezien als het mooiste kasteel van Japan.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Japan voor nog meer hoogtepunten.

Reisaanbiedingen Japan

Sawadee

Rondreis Sunda eilanden
Rondreis Sunda eilanden Ontdek zowel de hoogtepunten als de minder bekende plekken van deze bijzondere eilanden en maak tijdens diverse wandelingen kennis met het traditionele leven. Bekijk aanbieding
25 dagen vanaf
‚ā¨ 2098

_______________________________________


Rondreis Thailand
Rondreis Thailand Dit is een heel afwisselende en avontuurlijke rondreis door Thailand: bergvolken, boeddhistische tempels en witte palmstranden. Bekijk aanbieding
22 dagen vanaf
‚ā¨ 1798

_______________________________________


Rondreis China
Rondreis China De Chinese Muur, bruisend Hong Kong, reuzenpanda’s,rijstterrassen en het wereldberoemde Terracottaleger bij Xian, je ziet het allemaal tijdens deze reis. Bekijk aanbieding
23 dagen vanaf
‚ā¨ 2098

_______________________________________


Rondreis Japan hoogtepunten
Rondreis Japan hoogtepunten Ontdek de vele hoogtepunten van Japan per supersnelle, comfortabele trein. Bezoek o.a. Nagasaki, Hiroshima, Kyoto en de overweldigende hoofdstad Tokio. Bekijk aanbieding
16 dagen vanaf
‚ā¨ 2798

_______________________________________


Rondreis Japan per trein
Rondreis Japan per trein Tijdens deze afwisselende steden- en natuurreis maak je kennis met de verschillende gezichten van Japan. Railpass van 21 dagen is inbegrepen. Bekijk aanbieding
25 dagen vanaf
‚ā¨ 3498

_______________________________________


          _______________________________________

Vliegtickets

Boek je vliegtickets, met korting voor Abonnees.