Japan bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Japan is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Japan zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Japan, kun je zien waar je het best in Japan naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Japan als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Mount Fuji

De hoogste berg van Japan ten westen van Tokyo is Mount Fuji. Deze vulkaan is populair onder kunstenaars en fotografen, maar ook bij wandelaars en klimmers. Het beste klimseizoen is in juli en augustus.

Hokkaido

Hokkaido is het noordelijke eiland van Japan. Het staat vooral bekend om het koude klimaat en is dus ideaal om te wintersporten.

Heilige bergen Dewa Sanzan

Vlakbij Yamagata liggen de drie heilige bergen Dewa Sanzan, de plaats voor ‘bergpriesters’ en aanhangers van Shugendo sekte. Het is mogelijk in één dag langs deze drie reuzen te hiken, maar net zo leuk is een overnachting in een van de tempelwoningen.

In de voetsporen van pelgrims

De ‘88 temple Pilgrimage’ is Japans bekendste bedevaartroute van de Pelgrims. De route leidt over het Shikoku eiland langs 88 tempels. De hele route wandelen is een zware onderneming, die een paar maanden duurt.

Boeddha's in Usuki

Even buiten het dorpje Usuki vind je een serie afbeeldingen van Boeddha’s uit de tiende en dertiende eeuw. Sommige zijn in de rotsen gegraveerd, anderen zijn volledig uitgehakt uit rotsblokken.

Daisetsuzan National Park

Daisetsuzan is Hokkaido's grootste nationale park. Het is een bergachtig gebied van vrijwel ongerepte wildernis. Het is een paradijs voor wandelaars, outdoor liefhebbers, herten en bruine beren. Er is ook een kuuroord met warmwaterbronnen.

Himeji

Himeji is het meest bekend om zijn prachtige kasteel: het Kasteel van Himeji, dat wordt beschouwd als een van de mooiste overgebleven kastelen van Japan. Het kasteel is een nationale schat en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Shiretoko National Park

Shiretoko NP is vooral bekend om zijn ongerepte bossen en dieren zoals beren, herten en vossen. Het gebied is ook van belang voor bedreigde zeevogels en trekvogels, vissen en zeezoogdieren, waaronder de Steller zeeleeuw. Shiretoko is populair om te wandelen, kamperen, fietsen en varen.

Bamboo Grove Arashiyama

Het westen van Kyoto is de thuisbasis van een van de meest magische plekken in alle Japan: de beroemde bamboebossen, ook wel bekend als de Arashiyama Bamboo Grove.

Ogasawara

De Ogasawara eilanden zo’n duizend kilometer ten zuiden van Tokio is een van Japan’s best bewaarde geheimen. De subtropische eilanden bieden witte zandstranden, warm blauwe wateren en tientallen zeldzame plant- en diersoorten. Wandelen, kajakken, sterren kijken en walvisspotten? Dat kan hier.

Hiroshima

Bij het zien van de lommerijke boulevards is het moeilijk voor te stellen dat Hiroshima eens slachtoffer was van een atoombom. Pas als je door de Peace Memorial Museum loopt wordt de geschiedenis duidelijk. Maar de gezellige straatjes, de moderne sfeer en de mensen zorgen ervoor dat dit niet de enige herinnering is die je mee terug neemt.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Japan voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Japan