Japan Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Reistips voor Japan

Gepubliceerd: 18 nov 2011
1

De tsunami, die begin maart 2011 het noordoosten van Japan trof, is verleden tijd en de Japanners zijn weer bezig om het land op te bouwen. Dat betekent dat ook het toerisme weer meer dan welkom is in Japan. Columbus geef je enkele handige tips over wat je wel en niet moet doen in Japan.

Meestal komen de Japanners in groten getale naar Europa om in een weekje alle highlights te bezichtigen en duizenden foto's te maken zodat ze thuis kunnen bekijken waar ze allemaal zijn geweest. Andersom is Japan ook interessant voor Nederlanders, hoewel er een paar dingen zijn waar je op moet letten.

1. Doe wat de Japanners doen

Als je op reis gaat naar Japan is het belangrijk om je te verdiepen in de lokale gewoonten en zo vreemde situaties te voorkomen. Zo is het onbeleefd om je eigen drank in te schenken, dat doe je voor elkaar. Wanneer iemand slurpt bij het naar binnen werken van z'n eten, dan is dat een teken dat hij van z'n maaltijd geniet en dus beleefd. In een winkel leg je nooit het geld in de hand van de kassamedewerker, maar altijd in het daarvoor bedoelde schaaltje. Ook is het op veel plaatsen gebruikelijk om bij binnenkomst je schoenen uit te doen. Schoenen die niet te veel tijd kosten om telkens aan en uit te doen, zijn onontbeerlijk. Mooi uitziende sokken zijn dan natuurlijk net zo belangrijk.

2. Laat geen afval slingeren

Dat er geen vuilnisbakken op straat staan, is geen excuus om dan maar je afval op de grond te gooien. De Japanners doen dit ook niet en nemen hun vuilnis weer mee naar huis. Er staat zelfs een boete op vervuiling. De enkele vuilnisbakken die er wel staan, zijn doorzichtig zodat je precies kunt zien wat erin zit. Dit is naar aanleiding van de gasaanslag in Tokio van 1995.

3. Ken je plaats

Japanners zijn heel geordend en willen anderen niet tot last zijn. Daarom zul je nooit een Japanner door een rood licht zien lopen en hem zien dringen in een rij. Voor de trein zijn er aparte vakken op de grond geschilderd, waarin mensen kunnen wachten op een bepaalde wagon. Zorg ervoor dat je een halve meter afstand houdt van de wachtende voor je.

4. Maak gebruik van de plaatselijke faciliteiten

De internationale hotels zijn prima, maar niet echt bijzonder. Wil je wat meer meekrijgen van de Japanse cultuur, dan is het een aanrader om tenminste één nacht door te brengen in een lokaal hotel. Als buitenlander krijg je gelukkig uitleg over de gang van zaken. Zo weet je wanneer je welke slippers aan moet, dat je in een jukata - een lichte, kleurrijke kamerjas - het uitgebreide ontbijt nuttigt en dat je bed 's avonds pas voor je gereed wordt gemaakt. Naast overnachten in een Japans hotel is het leuk om je avondeten te nuttigen in een plaatselijk restaurant en te genieten van lokale specialiteiten, zoals sushi. Ze doen niet aan fooi en ze serveren gratis thee bij het eten.

5. Zeul je bagage niet mee

In de treinen en metro is vaak geen plaats voor grote koffers. Er zijn in de steden genoeg bedrijven die voor een laag tarief je koffers van en naar je hotel brengen. Dit bagagetransport komt heel veel voor en wordt takuhaibin genoemd.


Hoofdbeeld door: Avloemans.reisreporter.nl
Foto door: Yvettehartelo.reisreporter.nl


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Japan artikelen
Interview
Road Less Traveled wil visie op de wereld veranderen

08 okt 2016, Jonathan Legg gaat voor het programma Road Less Traveled op zoek naar unieke en bijzondere reiservaringen en verhalen. Dit programma is nog tot en met november iedere zaterdagavond om 21:00 te zien op Travel Channel. Columbus Travel vroeg naar zij...

0
Video
Zo ziet een vulkaanuitbarsting vanuit de ruimte er uit

02 okt 2016, De stratovulkaan Sarychev op de Koerilen, een eilandengroep ten noordoosten van Japan, kwam in 2009 tot uitbarsting. De vulkaan zorgde ervoor dat zelfs 2500 kilometer verderop nog as werd gevonden. Internationaal ruimtestation ISS vloog er toevall...

0
Foto-album
De mooiste tempels ter wereld; welke heb jij al bezocht?

13 sep 2016, Tempels, ze zijn er in alle soorten en maten. Van ingetogen gebouwen met neutrale kleuren tot kleurrijke complexen met enorm veel versiering. Dit vinden wij de mooiste tempels ter wereld. Welke heb jij al gezien?

0

Reacties van bezoekers Reageer

BBAce

Door: BBAce • Geplaatst op

Afval kan je kwijt bij elke convenience store (7-eleven, Familymart, Lawsons etc) . In de grote steden zijn erg veel van deze winkels te vinden. Vaak staan daar buiten de winkel een aantal afvalbakken, even opletten een voor plastic, een voor blik en een voor restafval.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.