Japan Artikelen & Blogs

Reisnieuws

'Ik had iets anders besteld!'

Gepubliceerd: 10 nov 2009
0

Het is iedereen vast wel eens overkomen; je bestelt een drankje in een restaurant en vervolgens krijg je de verkeerde bestelling.

In het Ogori café in Kashiwa, Japan is het echter de bedoeling dat je niet krijgt waar je om gevraagd hebt.

Andere bestelling

Als klant krijg je namelijk standaard de bestelling waar degene vóór jou om gevraagd heeft.

Verwarrend en onvergetelijk

Toen Cabel Sasser en zijn vriend uit de VS voorbij liepen, vroeg het personeel hen of ze het café wilden bezoeken en er tevens iets wilden bestellen. Overdonderd door deze vraag deden ze toch wat hen gevraagd werd. Uiteindelijk beschreven ze de ervaring als verwarrend en onvergetelijk.

Verbaasd

Sasser bestelde jus d'orange en was verbaasd toen hij iets anders kreeg. Hij vroeg aan een ober waarom hij niet kreeg wat hij besteld had. Het personeel deelde hem mede dat in dit café de bezoeker de bestelling krijgt van degene die voor hem was.

Geweldig idee

Dus toen Sasser en zijn vriend het café verlieten, bestelden ze een brede selectie aan gerechten voor de volgende klant, waaronder ijs, snacks, snoep en drankjes. Toen ze wegliepen, werden ze uitgebreid bedankt door een moeder en haar kind en toen beseften ze wat een geweldig idee dit eigenlijk is.

Communicatie

Het spoort de communicatie tussen vreemdelingen aan, of in dit geval tussen inwoners van Kashiwa en een stel toeristen uit de Verenigde Staten.

Controle uit handen

'Het Ogori café was een onvergetelijk reismoment, een idee dat me bij is gebleven; het was een grote verrassing in onze dag,' zei Sasser. 'Je wordt gedwongen de controle uit handen te geven, voor een kort moment. Het laat je iets nieuws proeven, wat je normaal gesproken misschien niet besteld zou hebben. Het was een genoegen.'

Regels

Het Ogori café houdt er ook enkele regels op na:
1) Telkens wordt de eerstvolgende persoon in de rij geholpen
2) Zelfs als je met een groep vrienden of familie bent, moet je een lange rij achter elkaar vormen
3) Geniet van wat je krijgt, ook al vind je het niets. Als je het echt niet wilt, kun je het doorgeven aan iemand anders
4) Je hoeft niets te betalen

Verdwenen

Het café in Japan is inmiddels weer verdwenen, maar de vraag is hoelang het nog duurt voordat zulke tentjes opduiken in de rest van de wereld.


Lees hier meer over het experiment waaraan Cabel heeft deelgenomen.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Japan artikelen
Interview
Richard Witschge: ‘De ene keer deed ik een koe na, de andere keer een kip’

26 jan 2017, Richard Witschge verruilde ‘zijn’ Ajax al op jonge leeftijd in voor het grote FC Barcelona. Later kwam hij uit voor clubs in Frankrijk, Engeland en Spanje. Maar het bizarste hoofdstuk uit zijn carrière speelde zich af in Japan, waar hij zes m...

0
Reisnieuws
Onze Reisbucketlist 2017 is uit. Mis ‘m niet!

04 jan 2017, Zo zag je ons blad nog nooit... Aan onze gloednieuwe Reisbucketlist 2017 (editie 62) werkten maar liefst 50 reislustige BN'ers mee die hun beste reistips uit de doeken deden. En ook de cover wordt voor de allereerste keer ooit gesierd door bekende...

0
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Feesten doe je zo! 's Werelds bontste feestdagen

21 nov 2016, Met feestdagen als Koningsdag, carnaval en bevrijdingsdag mogen de feestvierders in dit land zeker niet klagen. Maar in het buitenland kunnen ze er ook wat van! Wij zetten voor jou 's werelds 'wildste' nationale feestdagen op een rijtje.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.