Japan Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Dolfijnenjacht begonnen

Gepubliceerd: 08 okt 2009
1

Het jachtseizoen op dolfijnen is weer begonnen rond Taiji. Elke september kleuren de baaien rond het Japanse dorpje dieprood van al het vergoten bloed van dolfijnen en kleine walvissen.

De traditionele jacht gaat al honderden jaren terug, maar wordt steeds meer afgeschermd van de buitenwereld. De vissers houden niet van pottenkijkers. Als tegenreactie trekken internationale organisaties en journalisten massaal naar het 3500 inwoners tellende dorp en hopen zo de Japanse overheid te dwingen maatregelen te nemen.

Verborgen praktijken

Ric O'Barry was jarenlang de trainer van de dolfijn Flipper. Diep geschokt door het drama rond Taiji, besloot hij de documentaire The Cove te maken over de verborgen praktijken van de Japanse vissers. Op deze manier hoopt O'Barry dat steeds meer mensen de wreedheid van de jacht gaan inzien, zoals nu ook langzaam gebeurt onder de Japanse bevolking.

Afslachting

De dolfijnen en walvissen worden afgeslacht om hun vlees en enkelen worden gevangen genomen om verkocht te worden aan dierenparken. Door middel van ijzeren staven brengen de vissers het sonarsysteem van de dieren op hol, waarna ze gemakkelijk bijeen te drijven zijn in de baaien. Vervolgens worden de dieren met messen en speren om het leven gebracht.

Japanse overheid

Dierenorganisaties wereldwijd denken dat de oplossing ligt bij de Japanse overheid, die recentelijk nog dolfijnen heeft vrijgelaten na aanhoudende protesten. Vooral tijdens de internationale protestdag Japanese Dolphin Day, worden er veel handtekeningen verzameld en aangeboden aan de overheid.

De documentaire The Cove is vanaf 3 december 2009 in Nederland te zien in bioscopen.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Japan artikelen
Interview
Richard Witschge: ‘De ene keer deed ik een koe na, de andere keer een kip’

26 jan 2017, Richard Witschge verruilde ‘zijn’ Ajax al op jonge leeftijd in voor het grote FC Barcelona. Later kwam hij uit voor clubs in Frankrijk, Engeland en Spanje. Maar het bizarste hoofdstuk uit zijn carrière speelde zich af in Japan, waar hij zes m...

0
Reisnieuws
Onze Reisbucketlist 2017 is uit. Mis ‘m niet!

04 jan 2017, Zo zag je ons blad nog nooit... Aan onze gloednieuwe Reisbucketlist 2017 (editie 62) werkten maar liefst 50 reislustige BN'ers mee die hun beste reistips uit de doeken deden. En ook de cover wordt voor de allereerste keer ooit gesierd door bekende...

0
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Feesten doe je zo! 's Werelds bontste feestdagen

21 nov 2016, Met feestdagen als Koningsdag, carnaval en bevrijdingsdag mogen de feestvierders in dit land zeker niet klagen. Maar in het buitenland kunnen ze er ook wat van! Wij zetten voor jou 's werelds 'wildste' nationale feestdagen op een rijtje.

0

Reacties van bezoekers Reageer

trijntje1

Door: trijntje1 • Geplaatst op

walchelijk.....wanneer stopt deze gruwelijke dierenmishandeling nu eens !!!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.