Japan Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Dolfijnenjacht begonnen

Gepubliceerd: 08 okt 2009
1

Het jachtseizoen op dolfijnen is weer begonnen rond Taiji. Elke september kleuren de baaien rond het Japanse dorpje dieprood van al het vergoten bloed van dolfijnen en kleine walvissen.

De traditionele jacht gaat al honderden jaren terug, maar wordt steeds meer afgeschermd van de buitenwereld. De vissers houden niet van pottenkijkers. Als tegenreactie trekken internationale organisaties en journalisten massaal naar het 3500 inwoners tellende dorp en hopen zo de Japanse overheid te dwingen maatregelen te nemen.

Verborgen praktijken

Ric O'Barry was jarenlang de trainer van de dolfijn Flipper. Diep geschokt door het drama rond Taiji, besloot hij de documentaire The Cove te maken over de verborgen praktijken van de Japanse vissers. Op deze manier hoopt O'Barry dat steeds meer mensen de wreedheid van de jacht gaan inzien, zoals nu ook langzaam gebeurt onder de Japanse bevolking.

Afslachting

De dolfijnen en walvissen worden afgeslacht om hun vlees en enkelen worden gevangen genomen om verkocht te worden aan dierenparken. Door middel van ijzeren staven brengen de vissers het sonarsysteem van de dieren op hol, waarna ze gemakkelijk bijeen te drijven zijn in de baaien. Vervolgens worden de dieren met messen en speren om het leven gebracht.

Japanse overheid

Dierenorganisaties wereldwijd denken dat de oplossing ligt bij de Japanse overheid, die recentelijk nog dolfijnen heeft vrijgelaten na aanhoudende protesten. Vooral tijdens de internationale protestdag Japanese Dolphin Day, worden er veel handtekeningen verzameld en aangeboden aan de overheid.

De documentaire The Cove is vanaf 3 december 2009 in Nederland te zien in bioscopen.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Japan artikelen
Interview
Road Less Traveled wil visie op de wereld veranderen

08 okt 2016, Jonathan Legg gaat voor het programma Road Less Traveled op zoek naar unieke en bijzondere reiservaringen en verhalen. Dit programma is nog tot en met november iedere zaterdagavond om 21:00 te zien op Travel Channel. Columbus Travel vroeg naar zij...

0
Video
Zo ziet een vulkaanuitbarsting vanuit de ruimte er uit

02 okt 2016, De stratovulkaan Sarychev op de Koerilen, een eilandengroep ten noordoosten van Japan, kwam in 2009 tot uitbarsting. De vulkaan zorgde ervoor dat zelfs 2500 kilometer verderop nog as werd gevonden. Internationaal ruimtestation ISS vloog er toevall...

0
Foto-album
De mooiste tempels ter wereld; welke heb jij al bezocht?

13 sep 2016, Tempels, ze zijn er in alle soorten en maten. Van ingetogen gebouwen met neutrale kleuren tot kleurrijke complexen met enorm veel versiering. Dit vinden wij de mooiste tempels ter wereld. Welke heb jij al gezien?

0

Reacties van bezoekers Reageer

trijntje1

Door: trijntje1 • Geplaatst op

walchelijk.....wanneer stopt deze gruwelijke dierenmishandeling nu eens !!!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.