Beer valt toeristen aan image
Ben.g.weber

Beer valt toeristen aan

Als toerist ben je wel gewend om dingen te zien, die je thuis niet voor mogelijk hield. Maar de vraag is maar of je er bij je droomvakantie rekening mee hield om oog in oog te staan met een zwarte beer...

Het overkwam een groep toeristen in Japan, waar een Aziatische zwarte beer een toeristisch gebied binnendrong en negen mensen aanviel.

Vlucht

Vier mensen raakten gewond en liepen beten in het gezicht op, maar iedereen wist de aanval te overleven. Behalve de beer: na de aanval vluchtte het dier een souvenirwinkel in, waar hij werd opgesloten en uiteindelijk werd doorgeschoten door jagers.

Paniek

Een expert in Aziatische zwarte beren vertelde dat het buitengewoon is dit ras mensen aanvalt. De beer handelde waarschijnlijk uit paniek.

Toeristen

Het busstation waar het incident plaatsvond, bevindt zich aan het eind van een pittoreske weg. Het adembenemende berglandschap trekt tussen mei en oktober busladingen toeristen.

Geen maatregelen

Volgens een bedrijf dat werkt voor de Takayama regering, was de beer al eerder gesignaleerd in het gebied. Desondanks waren er nog geen maatregelen genomen.

Bekijk de nieuwsvideo






Foto door: Beijsie.reisreporter.nl


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.