Japan Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Megakwallen bedreigen Japan

Gepubliceerd: 22 jul 2009
0

Giftige kwallen van ruim 200 kilo en een diameter van een kleine twee meter dreigen de kust van Japan over te nemen. Gevreesd wordt dat met name de Japanse visindustrie onder de invasie te lijden zal hebben.

De zeedieren komen in steeds grotere getale voor in de wateren van China en Korea. De komende maanden dreigen ze in de richting van Japan te drijven. Hun komst lijkt onvermijdelijk.

Kwalleninvasie

De kwalleninvasie vormt vooral een bedreiging voor de Japanse visserij, een van de belangrijkste inkomstenbronnen van Japan. De megakwallen zouden de netten van de vissers kapot kunnen maken en vissen die in contact komen met de beesten kunnen niet meer voor consumptie gebruikt worden. In 2005 arriveerden de kwallen voor het eerst in de Japanse wateren. De inkomsten van sommige lokale vissers daalden toen met maar liefst 80 procent.

Oorzaak sterke groei

De oorzaak van de enorme kwallengroei is onduidelijk. Sommige experts wijden de toename aan overbevissing, terwijl anderen het broeikaseffect de schuld geven. Wat de oorzaak ook moge zijn, Japanse ondernemers bereiden zich intussen voor op de invasie. Vissers voorzien onder andere hun netten van scherpe lijnen.

IJsjes

Een bedrijf met de naam Tango Jersey Dairy maakt al ijsjes van de kwallen. Ze worden verkocht met de omschrijving ‘ietwat taai’.deel dit artikel met je vrienden:
Meer Japan artikelen
Interview
Road Less Traveled wil visie op de wereld veranderen

08 okt 2016, Jonathan Legg gaat voor het programma Road Less Traveled op zoek naar unieke en bijzondere reiservaringen en verhalen. Dit programma is nog tot en met november iedere zaterdagavond om 21:00 te zien op Travel Channel. Columbus Travel vroeg naar zij...

0
Video
Zo ziet een vulkaanuitbarsting vanuit de ruimte er uit

02 okt 2016, De stratovulkaan Sarychev op de Koerilen, een eilandengroep ten noordoosten van Japan, kwam in 2009 tot uitbarsting. De vulkaan zorgde ervoor dat zelfs 2500 kilometer verderop nog as werd gevonden. Internationaal ruimtestation ISS vloog er toevall...

0
Foto-album
De mooiste tempels ter wereld; welke heb jij al bezocht?

13 sep 2016, Tempels, ze zijn er in alle soorten en maten. Van ingetogen gebouwen met neutrale kleuren tot kleurrijke complexen met enorm veel versiering. Dit vinden wij de mooiste tempels ter wereld. Welke heb jij al gezien?

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.