Japan Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Megakwallen bedreigen Japan

Gepubliceerd: 22 jul 2009
0

Giftige kwallen van ruim 200 kilo en een diameter van een kleine twee meter dreigen de kust van Japan over te nemen. Gevreesd wordt dat met name de Japanse visindustrie onder de invasie te lijden zal hebben.

De zeedieren komen in steeds grotere getale voor in de wateren van China en Korea. De komende maanden dreigen ze in de richting van Japan te drijven. Hun komst lijkt onvermijdelijk.

Kwalleninvasie

De kwalleninvasie vormt vooral een bedreiging voor de Japanse visserij, een van de belangrijkste inkomstenbronnen van Japan. De megakwallen zouden de netten van de vissers kapot kunnen maken en vissen die in contact komen met de beesten kunnen niet meer voor consumptie gebruikt worden. In 2005 arriveerden de kwallen voor het eerst in de Japanse wateren. De inkomsten van sommige lokale vissers daalden toen met maar liefst 80 procent.

Oorzaak sterke groei

De oorzaak van de enorme kwallengroei is onduidelijk. Sommige experts wijden de toename aan overbevissing, terwijl anderen het broeikaseffect de schuld geven. Wat de oorzaak ook moge zijn, Japanse ondernemers bereiden zich intussen voor op de invasie. Vissers voorzien onder andere hun netten van scherpe lijnen.

IJsjes

Een bedrijf met de naam Tango Jersey Dairy maakt al ijsjes van de kwallen. Ze worden verkocht met de omschrijving ‘ietwat taai’.deel dit artikel met je vrienden:
Meer Japan artikelen
Interview
Richard Witschge: ‘De ene keer deed ik een koe na, de andere keer een kip’

26 jan 2017, Richard Witschge verruilde ‘zijn’ Ajax al op jonge leeftijd in voor het grote FC Barcelona. Later kwam hij uit voor clubs in Frankrijk, Engeland en Spanje. Maar het bizarste hoofdstuk uit zijn carrière speelde zich af in Japan, waar hij zes m...

0
Reisnieuws
Onze Reisbucketlist 2017 is uit. Mis ‘m niet!

04 jan 2017, Zo zag je ons blad nog nooit... Aan onze gloednieuwe Reisbucketlist 2017 (editie 62) werkten maar liefst 50 reislustige BN'ers mee die hun beste reistips uit de doeken deden. En ook de cover wordt voor de allereerste keer ooit gesierd door bekende...

0
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Feesten doe je zo! 's Werelds bontste feestdagen

21 nov 2016, Met feestdagen als Koningsdag, carnaval en bevrijdingsdag mogen de feestvierders in dit land zeker niet klagen. Maar in het buitenland kunnen ze er ook wat van! Wij zetten voor jou 's werelds 'wildste' nationale feestdagen op een rijtje.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.