Dit speelt mee bij de aanleg van een nieuwe vliegroute... image
Japio

Dit speelt mee bij de aanleg van een nieuwe vliegroute...

Het gebeurt steeds vaker dat een vliegtuigmaatschappij aankondigt naar nieuwe bestemmingen te vliegen. Hartstikke fijn; zo kun je nóg meer van de wereld zien, of juist sneller je favoriete reisbestemming bereiken! Maar hoe komt die vliegverbinding nu eigenlijk tot stand? Wij leggen uit.



Er komen steeds meer nieuwe vliegverbindingen bij (Foto: Columbus Reisreporter Jmoerkens)



Vliegtuigen ontwikkelen zich snel. Ze zijn steeds energiezuiniger en worden gemaakt van milieuvriendelijke materialen. De besparing die hiermee gepaard gaat wordt geïnvesteerd in handige vliegverbindingen naar nieuwe bestemmingen.



Hoe je het ook went of keert, de maatschappijen willen natuurlijk wel wat verdienen aan hun nieuwe routes. Luchthavens en vliegtuigmaatschappijen werken daarom samen aan het tot stand brengen van een zo rendabel mogelijke verbinding. Onderdeel van dit proces is een uitgebreide analyse. Want is er wel vraag zijn naar een bepaalde bestemming? 



Soms kun je zelf ten grondslag liggen aan de totstandkoming. Mis je een bepaalde plek in het aanbod? Kaart het aan! Bijvoorbeeld met een speciale Facebookpagina waarop mensen zich massaal kunnen inzetten voor een nieuwe lijn. Een groepje klanten kreeg het op deze manier al eens voor elkaar een nieuwe verbinding tot stand te brengen tussen San Francisco en Tel Aviv