Tel Aviv Artikelen & Blogs

Reisnieuws

3 x tour de Tel Aviv

Gepubliceerd: 15 jun 2012
0

Je bent jong en je wilt wat. Booming Tel Aviv, de tweede stad van Israël, heeft stranden, een nachtleven en een culinaire scene waar ze in Jeruzalem rode oortjes van krijgen. En dat allemaal op loopafstand. Wij stelden drie inspirerende stadswandelingen voor je samen, elk voor een complete dag uit en thuis.

Columbus Travel
Columbus Travel


Tekst: Rosa Boukris Fotografie: Yadid

Tel Aviv betekent ‘Lenteheuvel’ maar doet vandaag de dag meer denken aan een woud van bouwkranen. De tweede stad van Israël is booming. Amper een eeuw nadat joodse immigranten net ten noorden van de havenstad Jaffa de eerste buurten van Tel Aviv uit de grond stampten, is de stad uitgegroeid tot het economische en — volgens velen — culturele hart van het land. De aantrekkingskracht van de metropool laat zich raden: de centrale ligging aan de Middellandse Zee, de liberale en wereldse bevolking en de vele aangename stadsbuurten zijn slechts enkele factoren. Als bezoeker kun je je vergapen aan de grootste collectie Bauhaus-architectuur ter wereld, lekker luieren op een van de vele stranden en vervolgens uitgaan in restaurants, bars en clubs die de mediterrane joie de vivre combineren met een energie die volledig uniek is.

Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 33

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Israël artikelen
Reisnieuws
Hoeveel van deze paspoortstempels ken jij?

25 nov 2016, Door de douane gaan is vaak een heel gedoe. Maar van die nieuwe paspoortstempel beur je weer helemaal op. Dit zijn de meest bijzondere die wij vonden. Welke ken jij?

0
Reisnieuws
Dit speelt mee bij de aanleg van een nieuwe vliegroute...

23 nov 2016, Het gebeurt steeds vaker dat een vliegtuigmaatschappij aankondigt naar nieuwe bestemmingen te vliegen. Hartstikke fijn; zo kun je nóg meer van de wereld zien, of juist sneller je favoriete reisbestemming bereiken! Maar hoe komt die vliegverbindin...

0
Reportage
De 5 beste fietssteden volgens Columbus Travel

13 aug 2015, Er zijn ontzettend veel steden geschikt om op een tweewieler te ontdekken. En de leukste steden ter wereld leer ook pas echt goed kennen op de fiets. Daarom delen wij onze vijf favoriete steden in: Israël, de Verenigde Staten, Denemarken, Frankri...

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.