Israël Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Volg het pad van Jezus

Gepubliceerd: 18 jun 2008
0

Twee Israëlische ondernemers hebben een nieuw pad uitgestippeld voor pelgrims die in de voetsporen van Jezus willen treden. 'The Jesus Trail' moet meer toeristen naar het Heilige Land lokken.

Duizenden pelgrims per jaar brengen een bezoek aan de stenen kerk in Tabgha en andere heilige plaatsen. Weinig mensen wijken echter van het gebaande pad af om de omgeving van Galilea te bekijken waarin Jezus wandelde. De pelgrims die dat wel doen, vinden in de schaduw van de olijfbomen respijt op de rotsachtige heuvels.

Bijzondere plekken
The Jesus Trail brengt pelgrims op bijzondere plekken en gaat de massa uit de weg. Een 65 kilometer lang wandelpad loopt dwars door het gebied waar Jezus ook rondliep. Het wandelpad is nog niet gemarkeerd. Reizigers kunnen daarom een gids huren, GPS-coördinaten van de Jesus Trail-website of van andere toeristische organisaties halen of ouderwets een kaart gebruiken om de weg te vinden. De route kan in vier dagen worden gelopen.

Nazareth
Slapen kan in de buurt van het startpunt, in de stad Nazareth waar Jezus opgroeide. Van daaruit kun je de route in delen lopen. Je verblijft bij locals of slaapt in een zelf meegebrachte tent. Je doet plaatsen aan als Zippori, Cana, de berg Arbel, Tabgha, en Capernaum en eindigt tenslotte op de Berg van Zaligsprekenden. Op de terugweg kun je een route van dezelfde lengte volgen door Tiberias, de rivier Jordaan en over de Taborberg weer terug naar Nazareth.

Alternatief
Het pad is een alternatief voor de busritten die je alleen meenemen naar de bekende heilige plaatsen. David Landis, een Amerikaan die heeft meegeholpen bij het uitstippelen van de route, denkt dat deze veel mensen zal aanspreken. 'Het verhaal van Jezus komt meer tot leven als je de natuur ziet die hij ook heeft gezien.'
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Israël artikelen
Reisnieuws
In deze landen heb je gegarandeerd het mooiste weer

24 mei 2016, In Nederland is het bijna een nationale sport te noemen: zeuren over het weer. Wat voor de een heerlijk zomers weer is, vindt de ander weer te heet en klam en van regen houdt natuurlijk niemand. Omdat het ideale klimaat voor iedereen weer anders i...

1
Reisnieuws
8 historische steden die een bezoek meer dan waard zijn

06 apr 2016, Niet elke historische plek geniet de bekendheid van Rome of de Piramides van Giza. Sommige prachtige plaatsen worden daarom nog wel eens over het hoofd gezien. De volgende acht historische highlights staan misschien niet op ieder zijn bucketlist, ...

0
Reportage
Op bezoek bij de nomaden van Israël

28 nov 2015, Israël is misschien niet de eerste bestemming die je te binnen schiet bij het woord ‘vakantieland’. Toch heeft het veel te bieden: kilometers strand, historie en ... uiterst gastvrije woestijnnomaden.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.