Volg het pad van Jezus image
Jan-Petra

Volg het pad van Jezus

Twee Israëlische ondernemers hebben een nieuw pad uitgestippeld voor pelgrims die in de voetsporen van Jezus willen treden. 'The Jesus Trail' moet meer toeristen naar het Heilige Land lokken.

Duizenden pelgrims per jaar brengen een bezoek aan de stenen kerk in Tabgha en andere heilige plaatsen. Weinig mensen wijken echter van het gebaande pad af om de omgeving van Galilea te bekijken waarin Jezus wandelde. De pelgrims die dat wel doen, vinden in de schaduw van de olijfbomen respijt op de rotsachtige heuvels.

Bijzondere plekken
The Jesus Trail brengt pelgrims op bijzondere plekken en gaat de massa uit de weg. Een 65 kilometer lang wandelpad loopt dwars door het gebied waar Jezus ook rondliep. Het wandelpad is nog niet gemarkeerd. Reizigers kunnen daarom een gids huren, GPS-coördinaten van de Jesus Trail-website of van andere toeristische organisaties halen of ouderwets een kaart gebruiken om de weg te vinden. De route kan in vier dagen worden gelopen.

Nazareth
Slapen kan in de buurt van het startpunt, in de stad Nazareth waar Jezus opgroeide. Van daaruit kun je de route in delen lopen. Je verblijft bij locals of slaapt in een zelf meegebrachte tent. Je doet plaatsen aan als Zippori, Cana, de berg Arbel, Tabgha, en Capernaum en eindigt tenslotte op de Berg van Zaligsprekenden. Op de terugweg kun je een route van dezelfde lengte volgen door Tiberias, de rivier Jordaan en over de Taborberg weer terug naar Nazareth.

Alternatief
Het pad is een alternatief voor de busritten die je alleen meenemen naar de bekende heilige plaatsen. David Landis, een Amerikaan die heeft meegeholpen bij het uitstippelen van de route, denkt dat deze veel mensen zal aanspreken. 'Het verhaal van Jezus komt meer tot leven als je de natuur ziet die hij ook heeft gezien.'