Israël Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Volg het pad van Jezus

Gepubliceerd: 18 jun 2008
0

Twee Israëlische ondernemers hebben een nieuw pad uitgestippeld voor pelgrims die in de voetsporen van Jezus willen treden. 'The Jesus Trail' moet meer toeristen naar het Heilige Land lokken.

Duizenden pelgrims per jaar brengen een bezoek aan de stenen kerk in Tabgha en andere heilige plaatsen. Weinig mensen wijken echter van het gebaande pad af om de omgeving van Galilea te bekijken waarin Jezus wandelde. De pelgrims die dat wel doen, vinden in de schaduw van de olijfbomen respijt op de rotsachtige heuvels.

Bijzondere plekken
The Jesus Trail brengt pelgrims op bijzondere plekken en gaat de massa uit de weg. Een 65 kilometer lang wandelpad loopt dwars door het gebied waar Jezus ook rondliep. Het wandelpad is nog niet gemarkeerd. Reizigers kunnen daarom een gids huren, GPS-coördinaten van de Jesus Trail-website of van andere toeristische organisaties halen of ouderwets een kaart gebruiken om de weg te vinden. De route kan in vier dagen worden gelopen.

Nazareth
Slapen kan in de buurt van het startpunt, in de stad Nazareth waar Jezus opgroeide. Van daaruit kun je de route in delen lopen. Je verblijft bij locals of slaapt in een zelf meegebrachte tent. Je doet plaatsen aan als Zippori, Cana, de berg Arbel, Tabgha, en Capernaum en eindigt tenslotte op de Berg van Zaligsprekenden. Op de terugweg kun je een route van dezelfde lengte volgen door Tiberias, de rivier Jordaan en over de Taborberg weer terug naar Nazareth.

Alternatief
Het pad is een alternatief voor de busritten die je alleen meenemen naar de bekende heilige plaatsen. David Landis, een Amerikaan die heeft meegeholpen bij het uitstippelen van de route, denkt dat deze veel mensen zal aanspreken. 'Het verhaal van Jezus komt meer tot leven als je de natuur ziet die hij ook heeft gezien.'
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Israël artikelen
Reisnieuws
Hoeveel van deze paspoortstempels ken jij?

25 nov 2016, Door de douane gaan is vaak een heel gedoe. Maar van die nieuwe paspoortstempel beur je weer helemaal op. Dit zijn de meest bijzondere die wij vonden. Welke ken jij?

0
Reisnieuws
Dit speelt mee bij de aanleg van een nieuwe vliegroute...

23 nov 2016, Het gebeurt steeds vaker dat een vliegtuigmaatschappij aankondigt naar nieuwe bestemmingen te vliegen. Hartstikke fijn; zo kun je nóg meer van de wereld zien, of juist sneller je favoriete reisbestemming bereiken! Maar hoe komt die vliegverbindin...

0
Reisnieuws
In deze landen heb je gegarandeerd het mooiste weer

24 mei 2016, In Nederland is het bijna een nationale sport te noemen: zeuren over het weer. Wat voor de een heerlijk zomers weer is, vindt de ander weer te heet en klam en van regen houdt natuurlijk niemand. Omdat het ideale klimaat voor iedereen weer anders i...

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.