Israël Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Israël en Gaza samen in toerisme

Gepubliceerd: 24 okt 2007
0

De dagelijkse omgang verloopt nogal moeizaam tussen Israël en de Palestijnen. Toch weerhoudt dit de twee partijen er niet van om een gezamenlijke toerismecampagne te starten.

Door zelfmoordaanslagen en andere gewelddadige incidenten is het Midden-Oosten geen geliefde reisbestemming. Hier willen de ministers van toerisme van de Palestijnse gebieden en Israël verandering in brengen. Ze zouden onder andere het ‘Joint Committee on Tourism’ weer nieuw leven in willen blazen. Dit comité is na de aanstelling van de voor Israël omstreden Palestijnse Hamas-partij in 2006 niet meer actief geweest.

Een versnelling van het vredesproces zou volgens de Palestijnse vice-minister voor toerisme van belang zijn voor de samenwerking. Waarschijnlijk zal er nog deze herfst onder leiding van de Verenigde Staten een vredesconferentie voor het Midden-Oosten georganiseerd worden.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Israël artikelen
Reisnieuws
In deze landen heb je gegarandeerd het mooiste weer

24 mei 2016, In Nederland is het bijna een nationale sport te noemen: zeuren over het weer. Wat voor de een heerlijk zomers weer is, vindt de ander weer te heet en klam en van regen houdt natuurlijk niemand. Omdat het ideale klimaat voor iedereen weer anders i...

1
Reisnieuws
8 historische steden die een bezoek meer dan waard zijn

06 apr 2016, Niet elke historische plek geniet de bekendheid van Rome of de Piramides van Giza. Sommige prachtige plaatsen worden daarom nog wel eens over het hoofd gezien. De volgende acht historische highlights staan misschien niet op ieder zijn bucketlist, ...

0
Reportage
Op bezoek bij de nomaden van Israël

28 nov 2015, Israël is misschien niet de eerste bestemming die je te binnen schiet bij het woord ‘vakantieland’. Toch heeft het veel te bieden: kilometers strand, historie en ... uiterst gastvrije woestijnnomaden.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.