Iran Artikelen & Blogs

Reisnieuws

'Zelfmoord' Iraanse dolfijnen

Gepubliceerd: 30 okt 2007
0

Iran is in de ban van de mysterieuze dood van 152 dolfijnen. Eind september spoelden er al 79 gestreepte dolfijnen aan bij de kust van Jask. Vorige week spoelden er nog eens 73 aan in deze zuidelijke regio van Iran.

In Iran beschrijft de media deze massale sterfte als ‘zelfmoord’. De intelligente dieren wilden ondanks de hulp van de bevolking niet meer terug het water in gaan.

Volgens deskundigen kunnen visnetten de oorzaak zijn van de dood van deze dieren. Hoewel dolfijnen in het water leven moeten ze wel aan de oppervlakte komen om te ademen. Verstikking in de netten zou tot te weinig lucht geleid hebben. Onderzoek op de beesten heeft uitgewezen dat er geen sprake is van vergiftiging door vervuiling. Er wordt nog steeds onderzocht wat de werkelijke oorzaak van dit mysterie is.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Iran artikelen
Reisnieuws
De 8 heetste en koudste bestemmingen op aarde

20 jul 2016, De deur van het vliegtuig gaat open, je stapt uit en de warme lucht komt als een klap binnen. Het zweet loopt je al over de rug bij de gedachte van het moeten tillen van je bagage. Jaja, er bestaan een hele hoop landen waar extreme warmte of kou h...

0
Reportage
Slapen onder de sterren in de woestijn van Iran

20 jan 2016, Iran heeft jungles, bergen en kustlijnen. Maar het hart van het land wordt bepaald door een magisch landschap van zand, steen en rots.

2
Community
Wereldsteden bijzonder in beeld gebracht

15 sep 2015, De Reisreporters van Columbus Travel delen op onze community elke dag tips en foto's met medereizigers. De meest bijzondere krijgen een eervolle vermelding op onze website. Vandaag maken we kennis met wereldsteden, door de lenzen van onze Reisrepo...

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.