Sumatra

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sumatra image

Tarzan zou trots op ons zijn

Sumatra
Indonesië
Akampermann

Tarzan zou trots op ons zijn

“Het is donderdag 12 juli, 21.10 uur plaatselijke tijd op Samosir eiland in Noord Sumatra. Bellen is vrijwel onmogelijk, ook mobiel. We komen rechtstreeks uit de jungle van Bukit Lawang in het Noorden, waar de Oerang Oetans in het vrij vertoeven. Onze jungletocht was vele malen pittiger dan gedacht. Tarzan zou trots op ons zijn. We hebben overnacht in een heuse ecolodge, aan de rand van het oerwoud. Daar kun je je dus vanalles bij voorstellen (apen, spinnen, geluiden, geluiden..). We zijn de wilde Bokorok rivier door het regenwoud "afgeraft" en droog hebben we het niet gehouden. Onderweg oerang oetangs aan de rand van de rivier.

Het is alsof je tegelijk in Cambodja of Laos bent. De kinderen, de kinderen. Zo hartverwarmend, zo vriendelijk, zo lief en tevreden en als je ziet onder welke omstandigheden ze leven. Het is echt Zuid-Oost Azie zoals je dat kent van de televisie en de films. Houten hutjes waar complete gezinnen moeten leven in omstandigheden die wij niet kennen. Een cultuurshock? Nee, prachtig ontroerend.
De vliegreis duurde ruim 13 uur. In Kuala Lumpur aangekomen doorgevlogen naar Medan in Sumatra dat zo zwaar werd getroffen door de Tsunami en later nog door geweldige overstromingen en aardbevingen. De opbouw is begonnen. Hoe? Door kindertjes te maken. Letterlijk. Prachtige kinderen met overal hetzelfde enthousiaste geluid "Hello mister". "How are you?".
We gaan door. No time to waste. We keep in touch”.

Foto's

9b3fa.jpg
9b3fa.jpg
Akampermann