Indonesië

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Reisreportages

Praktisch

Vooraf geen stoel kunnen boeken bij Garuda Indonesia? Op deze manier lukt het wel!

Indonesië


Bij veruit de meeste luchtvaartmaatschappijen kun je inmiddels alles online doen, zo ook het vooraf reserveren van een goede plaats in het vliegtuig. Bij Garuda Indonesia kan dit helaas (nog) niet en zo spraken wij veel mensen in het vliegtuig tijdens onze tussenstop in Dubai, die hun stoelen kregen aangewezen op het moment van inchecken. Met als gevolg dat diverse mensen niet bij elkaar konden zitten, wat op zo'n lange vlucht niet erg leuk is...

Maar ik heb een tip waarmee het wel gaat lukken! Ga naar [b]http://www.garuda-indonesia.nl/contact [/b]en vul daar bij "Bericht" je vluchtnummers, tijden en data in en vraag of het mogelijk is om naast elkaar te zitten tijdens de heen- en terugvlucht. Of dat je graag bij het raam wilt zitten!
Je krijgt dan in no-time een bevestiging van de Reservation & Ticketing Officer (Telma) waarin je stoelnummers staan voor beide vluchten. Voor binnenlandse vluchten in Indonesië is dit helaas niet mogelijk, maar dit zijn korte vluchtjes waar je 9 van de 10 keer nog wel terplekke kunt aangeven waar je wilt zitten.

Wij hebben de bevestiging uitgeprint en meegenomen naar Schiphol voor het geval dat er toch iets niet goed was gegaan, maar alles was prima doorgegeven. En wat dan ook fijn is, is dat je niet heeeeeel lang van tevoren aanwezig moet zijn voor het inchecken omdat je bang bent geen goede plaats te hebben :-)

Oh ja, zit je bij het raam en is het helder weer, dan kun je tijdens de vlucht heerlijk genieten van de prachtige zandbakken van Oman en de Verenigde Arabische Emiraten!