Java

Huwelijksreis Sumatra java en Bali

ahp78 was hier op 2008-10-05 Gepost op: 2008-11-12 0 reacties.
Wij zijn getrouwd op 12-09-2008 en zijn op reis gegaan op 14-09-2008. Na lang twijfelen is het toch Indonesie geworden mede dankzij het regenseizoen in Vietnam (stond eerst op de planning).
We zouden beginnen op Sumatra, hierna Java doorkruisen en eindigen op Bali met een groepsreis van Oad. Ons reisgezelschap was wel wat aan de grote kant volgens mijn mening (24 man). We vliegen met Singapore airlines welke zonder meer een van de betere maatschappijen is waar ik ooit mee heb gevlogen.
De stoelen zijn een stuk ruimer en hebben een flink entertaintment systeem met veel opties en inhoud zoals films, series en spelcomputer.
Onderweg krijgen we nog een huwelijkstaartje met champagne van een stewardes met complimenten van de maatschappij.
Eenmaal op Sumatra (via Singapore) moeten we nog een visum aanschaffen aan een bali die enorm lang duurt. Tempo kennen ze in deze landen niet dus gedult is vaak een schone zaak.
Eenmaal door de douane is de koffer al van de band gehaald door de reisleider (Widodo) en hoeven we alleen nog maar in de bus te stappen.
De reis zelf bestaat uit diverse steden (minder mooie Medan) de Jungle met de Oerang Oetangs (erg mooi) en Samosir eiland.
Al met al best mooi hier in de regio. Hierna doorgevlogen naar Java (weer een visum halen) om daar een andere reisleider te ontmoeten (Ketoet) welke een topper is mijn inziens.
We reizen dwars door Java heen en zien diverse steden dorpen en culturele gebouwen voobij komen. Het begin is wat moeizaam mooi door o.a. Jakarta. We eindigen de reis op Bali welke mijn inziens te touristisch is maar elk gebied heeft zijn eigen charme.
Mijn hoogtepunten van deze reis: Borobudur, Prambanan, Green canyon, Samosir eiland, Bromo vulkanen, Dolfijnen op Lovina beach, dorpje Kampung Naga, koffie fabriek Bandung en uiteraard de bevolking ter plaatse.
Iedereen is vriendelijk en wil je graag van dienst zijn, de verkopers houden van een lolletje aangezien ik zo ook een half uur wellis niettus heb gespeeld met een verkoper.
De reis is wel intensief door de lange afstanden maar zeker ook wel erg mooi om te doen.
De volgende reis in het voorjaar staat alweer op de planning dus daarover meer in een andere blog.
Heb je vragen over deze reis (klasiek indonesie van oad) dan ben ik ten alle tijden bereid om je te helpen.

Anton van den Akker
0
0
Alle blogs van ahp78
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.