Flores foto's & tips

Lokale specialiteiten

Lokale specialiteiten (gemaakt in Flores)
Door: globetrottertje Suus
'Stilleven' van de lokale specialiteiten van het dorpje Watublapi op Flores: ikat (geweven stof), arak (alcoholische drank), kreteksigaret (zelfgemaakt, o.a. met kruidnagel), betel met kalkpoeder (krijg je van die mooie rode tanden van) en cacaovrucht. De laatste groeit aan een boom en het witte vruchtvlees smaakt fris en zoetzuur. Onder dat laagje vruchtvlees zitten de cacaobonen, die na het drogen en branden gebruikt worden voor chocolade te maken!!!

Info over deze foto met tip

  • Camera SONY: CYBERSHOT
  • Belichtingstijd 10/300
  • Diafragma f/2.8
  • Brandpuntsafstand 8mm
  • ISO 320
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Flores inspiratie

In het authentieke dorp Bena troffen we deze oude dame aan. Door het kauwen op de vruchten van de betelpalm ontstaan de rode lippen, wat daar als een vorm va...

>>

‘s Morgens vroeg om vier uur uit de veren voor een bezoek aan de vulkaan Kelimutu. Met de auto rijden we tot aan de voet van de vulkaan, waarna we nog een ...

>>

Het meest prachtige uitzicht over de spiderweb rijstvelden heb je vanuit Cara Village en ligt op een kleine heuvel op zo’n 17 km ten westen van Ruteng. In ...

>>

1 reacties bij foto met tip "Lokale specialiteiten"

LPtje

Door: LPtje • Geplaatst op

leuke foto, leuke info

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.