Bromo Tengger Semeru NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Alternatief vervoer naar Bromo

Bromo Tengger Semeru NP,
Indonesië


De Bromo is een prachtige vulkaan en tevens een grote toeristische trekpleister. De meeste mensen gaan er vanaf het grote resort in de buurt per jeep naartoe en bij de vulkaan staat het dan ook vol met tientallen jeeps. Er is echter ook een andere manier om bij de Bromo te komen, namelijk per ojek (opgevoerde schakelbrommer). Wees niet bang, je hoeft niet zelf te rijden, je stapt gewoon achterop bij iemand die de weg (en alle gaten in de weg) op zijn duimpje kent. Trek een warm jack aan, want je vertrekt 's nachts en dan is het behoorlijk koud in de bergen. De voordelen: lekker uitwaaien, genieten van het landschap om je heen, een stuk sneller dan de jeeps, rijdt voorbij de toeristische kraampjes waar de jeeps stoppen, is een stuk goedkoper en bij terugkomst hoef je niet te wachten op medepassagiers. Het was een ultiem gevoel van vrijheid om op zo'n ding door de aswoestijn en door de bergen te crossen.

Waar regel je dit? Bij de receptie van Hotel Rizky. Het is echter geen aanrader hier te overnachten, tenzij je met een balk in je rug wil slapen. Overnachten kun je beter doen in het resort Bromo Cottages, een eindje verderop.

Goed, sommige mensen zullen ons voor gek verklaren en we kregen zowel verbaasde als verheugde blikken van de mensen in de jeeps, maar wij vonden het een geweldige ervaring en hadden dit voor geen goud willen missen!