Bali

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De plaatselijke juwelier

Bali,
Indonesië


Onderweg met de taxi van Sanur richting Ubud spraken we met de taxi chauffeur over sieraden. We wisten dat een bekend merk sieraad hier wordt vervaardigd. En hij wist ons wel naar een mooie sieraden maker te brengen.

Vaak heb ik m'n bedenkingen als chauffeurs je aanbieden naar een winkel te brengen. In dit geval kwamen we echter op een typisch Balinees woonerf terecht, compleet met tempel(tjes), diverse huizen en uiteraard een winkel en werkplek. Met nog een ander stel waren we hier de enige. Complete rust en een erg fotogeniek geheel. Dit in tegenstelling tot waar men veel andere toeristen heen brengt, wat nogal massaal is.

Zilver wordt niet gewonnen in Bali, maar geïmporteerd en verder vervaardigd door verschillende juweliers. Echte vaklui zijn het. En zo hebben we voor een prikkie vergeleken met Nederland, 2 mooie armbanden gekocht.

Je mocht hier geen foto's maken van de vaklui als zij aan het werk waren, omdat men bang was dat je er met hun ontwerp vandoor gaat. Tenzij je een sieraad kocht, dan was het prima om hen daarmee te fotograferen. Hier werd nog even een laatste detail aangebracht op de armband die we hadden gekocht.