Bali

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Recept 1 Saté Lilith

Bali,
Indonesië


Hier heb ik me afgelopen jaar tijdens onze vakantie in Bali helemaal klem aan gegeten; saté Lilith. Dit gerecht wordt bij de lokale bevolking voornamelijk gemaakt tijdens ceremonies en wordt gemaakt van (zee)vis. Met name in het noorden van Bali heb je de grootste kans om het ergens aan te treffen. Voor de liefhebbers: je neemt een blikje tonijn (op waterbasis) of je neemt verse en maakt deze fijn met de staafmixer. Doe er jonge kokosnoot bij. Maak een boemboe van een grote lombok, 2 teentje knoflook, 1,5 theel trassie (garnalenpasta), een snufje zout, een theelepel palmsuiker en 0,5 theelepel limoensap. Meng deze boemboe door de tonijn totdat het een vaste massa wordt. Je kunt er satéhstokjes mee maken, maar het lekkerst zijn zijn op een vesre seréhstengel, zodat de smaak van de lilith nog lekkerder wordt...mjammie....